twizeta

Fa aproximadament un mes passàvem pel període de més fred a Nouakchott. És un fred suau, però remarcable si el comparem amb la resta de temperatures anuals. Era un moment en què sortia de casa a les 6h del matí, quan encara era fosc i necessitàvem almenys una jaqueta per protegir-nos de la fresca.

Un bon dia vaig sortir del pis, vaig encendre el cotxe i vaig anar cap al punt en què alguns enquestadors del meu equip estaven treballant. Eren a uns 8 km de casa. És tan agradable conduir per una ciutat quan no hi ha literalment ningú més circulant! El cas és que sentia el soroll d’un gat venint de l’interior del cotxe. Tan bon punt parava, el soroll també hi feia. Ja al punt de supervisió, vaig fer la feina que havia de fer i abans de marxar vaig obrir el capó del cotxe. I després de molt buscar vam trobar uns ulls minúsculs d’un gat. No sé com el vam poder fer fora. Era minúscul. Però sense que ens deixés opció a fer res, va tornar a posar-se la motor del cotxe. Temia fer-li mal i poder tenir un accident, però havia d’anar al port a seguir treballant. Uns 15 km.

JA al port, vaig tornar a obrir el capó i una dotzena d’homes es van atansar. Aquí sempre passa el mateix quí quan una dona sembla tenir un problema mecànic. El fet és que els vaig dir que calia trobar el gat que romania al motor. Després d’una bona estona un el va poder agafar. Però aquí solen tenir tanta por dels animals que el va llençar cap a l’aire. I amb tan mala sort que el gat va caure al turbà d’un dels treballadors del meu equip, que va començar a saltar. Un cop el gatet a terra, volien matar-lo. Per sort tenia una capsa al cotxe i el vaig dur cap a casa meva.

Ni una rascada, ni una ferida. Tan sols bruta pel greix del motor. I espantada per totes les aventures viscudes. LA vaig alimentar i li vaig fer una caseta al repla de casa. Va passar dos dies així, sense marxar i evidentment sense rebre la visita de la seva mare. Li vaig buscar una casa d’adopció infructuosament.

I ara la petita viatgera viu a casa. Peruga però lluitadora. I amiga inseparable del gat que ja vivia a casa.

Twiza ñesl a paraula hassaniya que fa referència als treballs grupals. I com que la vam treure del motor del cotxe en grup, així la vaig batejar. Twiza.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús