lemine

Lemine és venedor de fruita i verdura. No té una botiga, sinó que selecciona bones peces i les ven directament als seus clients (particulars i empreses). Quan acaba la ronda del matí ve a l’escola i ofereix el que té, que ja està organitzat en bosses, al personal. De tant en tant li compro algo, sobretot en períodes de molta feina. És molt pràctic sortir del cole i arribar a casa amb les compres fetes!

És de Guinea Conakry. La seva dona també. Vivien en una casa de propietat en un barri popular de Nouakchott. Té fills, i quan va ser l’hora de començar a anar a escola es va trobar amb problemes perquè com que no tenien els papers de la residència no podien inscriure’s a cap centre. Almenys públic. Tenir aquests papers és car i, a més a més, impossible per a determinats perfils perquè et demanen una sèrie de certificats dels quals aquell que treballa en l’àmbit informal no disposa.

L’estratègia de la família de Lemine fou la mateixa que molta gent va adoptar. La dona i els nens ara viuen al Senegal. Van vendre la casa de Nouakchott i han comprat una casa al Senegal. Lemine es contenta dient que el nivell escolar al Senegal és millor que el d’aquí. Ell ara viu en una habitació de lloguer en un barri popular força cèntric. I va venent fruita i verdura.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús