vaga de taxistes

Vaig ser fora del país uns dies. Just durant els últims dies de la meva absència els taxistes de Nouakchott es van declarar en vaga. I es van manifestar. I es van organitzar. I van fer sentir les seves queixes.

La raó: el govern maurità va adevertir mitjançant un text legal que s’aplicaria el codi de circulació. Cal conduir amb el cinturó de seguretat, respectar les senyals de circulació, aparcar on es pot i sense perjudicar els altres, circular amb un cotxe amb matrícula, etc. El que crec que representava una novetat és que el color del cotxe que figura als papers del vehicle ha de ser el mateix que el color real.

Són normes de circulació que qualsevol pot respectar Pots no saltar-te un semàfor. Pots posar un cinturó en el teu cotxe (en el cas que no n’hi hagi) i posar-te’l…

-És que ara quan ens saltem un semàfor haurem de pagar una multa! – deia indignat le conductor que ens va venir a buscar a l’aeroport.
-Xiquet, respecta els semàfors…
-Sempre rebem els més pobres! – continuava.
-Xiquet, respecta els semàfors…

D’acord que probablement els que tenen poder seguiran fent el uqe volen. Però cal regular la circulació. I està en mans de tots respectar el codi de circulació.

El que em sorprèn és que un poble que gairebé no es mou ni s’organitza per res (i hi ha molts motius pels quals lluitar) es manifesti perquè ja no podrà saltar-se els semàfors.

La premsa va

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús