plataforma col·laborativa

La cooperació japonesa ha finançat l’elaboració d’un nou Pla Director d’Urbanisme. He tingut la gran sort de treballar en aquest projecte, en la fase preparatòria, recollint dades que serviran per l’anàlisi de la circulació de vehicles i per la comprensió dels perfils dels habitants i de les condicions en què viuen. Ha estat molta feina però he après molt.

Nouakchott ha tingut successius Plans, cap d’ells satisfactoris. Tot va començar els anys 70, quan una època de gran sequera va atraure la població de l’interior del país a la nova capital, depassant de molt el nombre de població prevista i deixant, doncs, obsolet el Pla.

LA diferència de la feina dels japonesos és que han dut a terme diverses accions per copsar la voluntat de la població: enquestes, grups de discussió, debats… i, ara, una plataforma col·laborativa on es convida els nouakchottís a exposar punts positius, problemàtiques, desitjos… Evidentment, només hi podrà participar una èl·lit que té accés a internet i que sap utilitzar-lo. Però aquesta eina no és més que una altra entre el ventall de fonts d’expressió de la població.

Si us interessa, podeu concultar-la aquí.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús