any nou musulmà

Avui celebrem l’any nou musulmà. Per observació de la lluna, s’estableix el dia de l’Hègira, el dia en què fa 622 anys segons el calendari gregorià el profeta Muhammad va fugir de La Meca cap a Medina per tal de poder difondre la religió musulmana.

Dimecres a les 20h els treballadors de l’escola vamrebre un missatge dient que l’Hègira seria el dia següent. Això volia dir que dijous seria festiu. La sensació de tenir la llibertat d’escollir quan anar a dormir sabent que l’endemà no treballàvem es va apoderar de totos nosaltres.

Pum! Al cap de dues horetes ens van dir que no, que en realitat la festa seria divendres. Emocionalment va ser dur per a tots; l’endemà, parlant entre nosaltres dèiem com havíem viscut aquesta muntanys russa d’emocions. Personalment vaig cloure la meva presència a l’acte al que havia estat convidada i, amb el cap cot, vaig anar a dormir per poder treballar l’endemà.

Avui és festa. És el costat bo de la història.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús