l’escena dels bounty

Visc en un pis a sobre del meu propietari. Fa dos dies que la filla es va casar. I fa deu dies que tenim tota la família a la capital. Són originaris de Zouérate i es van desplaçar per assistir a la unió. I, clar, ja que feien el viatge, millor aprofitar-lo.

El meu propietari… pobre home, em va demanar que li avancés dos mesos del lloguer. Va fer petites obres a casa seva, va pintar, va canviar sofàs i estores… i, el més costós, ha estat alimentant la família durant aquests deu dies. Cada nit disposaven unes estores a l’entrada de casa i s’hi instal·laven entre 40 i 60 dones. Com és costum entre els moros, surten per la nit però durant el dia no se’ls veu gaire. Així que cap a les 20h, apareixien les dones i seien fins passada mitjanit. He tingut el plaer d’escoltar una constant cacofonia de “Com estàs? Quant de temps! Quina alegria!”. Han sacrificat cabres, xais i el dia del casament, camells. El probre home s’ha arruinat. En broma li vaig dir que espero que la nena no es divorciï -tenint en compte que és un dels països amb més alt índex de divorcis, l’home va riure-. Van contractar -segurament molt mal pagats- una dotzena de sirvents que han estat aquests deu dies preparant menjar i netejant.

Divendres es van casar. Però la família encara ronda per aquí. Ahir dilluns vaig sentir forts crits de dones. Vaig sortir al balcó i vais assistir a l’escena dels bounty. Bounty són unes barretes dolces negres a l’exterior i blanques a l’interior. Per extensió, es diu bounty a les xocolatines en general. Un grup d’uns deu homes va arribar amb bosses plenes de xocolatines i llaminadures i les anaven donant -més aviat llençant- a les dones. És una tradició. És com simbolitzar que l’home cuidarà bé a la dona i l’omplirà de regals i coses dolces. Elles no paraven de cridar. De nervis i d’emoció. I perquè éssers masculins havien envaït el seu espai femení.

En la seducció entre moros el bounty és important. Vigileu si un moro maurità us regala bounty.

Parlant de bounty, les dones negres que actuen com a blanques són anomenades Bounty, perquè són negres per fora i blanques per din. És força negatiu, com adjectiu.

1 comentari

  • tijan spiteus

    07/11/2017 20:09

    felicitat que sean muy filices

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús