Fatima (menor en mobilitat)

Tinc 15 anys i sóc de Podor (Senegal). Mai no he anat a l’escola. Parlo poulaar. A Podor treballava a casa; ajudava la meva mare a cuinar, a escombrar la casa, a fer la bugada… També anava al camp a portar herba per als animals.

Quan tenia 12 anys el meu pare em va demanar que vingués aquí a Mauritània. Em va confiar a la meva tieta, que no tenia fills.

Amb la meva tia de vegades no podem menjar al migdia o a la nit. Ella no té molts diners, però el que troba ho porta a casa i ho comparteix amb mi. La meva tasca aquí és ajudar a casa, el mateix que feia a Podor. Cuino, netejo la casa i faig la bugada. Treballo des del matí fins a la nit, fins que vaig a dormir. Treballo cada dia. Si m’adormo la meva tieta em desperta amb un bastó. No em dóna diners, però si s’apropa alguna festa musulmana em compra roba nova.

Vaig aprendre una mica de l’Alcorà aquí a Mauritània, però ja no recordo res…

En el futur, m’agradaria tornar a Senegal amb els meus pares. M’agradaria, després, trobar un home, casar-me i tenir la meva casa. M’agradaria treballar i tenir diners, Una part que l’enviaria als meus pares i a la meva tieta, perquè ells m’han ajudat molt..

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús