Nabou (menor en mobilitat)

Tinc 13 anys i sóc de Rosso Senegal, on visc. La meva mare és mestressa de casa. El meu pare és agricultor. Tinc germans i germanes, en total som sis i jo sóc la més petita. Amb les meves germanes venem suc de bissap a la frontera de Rosso, al costat maurità. Els meus germans treballen com a mecànics i soldadors. Vam haver de deixar l’escola a l’etapa primària. Personalment quan vaig deixar l’escola tenia 8 anys, tan sols perquè els meus pares eren pobres. També vaig aprendre l’Alcorà. Ara no estudio, només sóc venedora ambulant. No tinc temps per estudiar.

Vaig decidir començar a treballar per ajudar els meus pares. No em penedeixo d’haver-ho fet. Des que era petita he vist que les meves germanes venien bissap, i són el meu model. Els meus pares hi estaven d’acord. Creuo la frontera tots els dies amb les meves dues germanes grans. Venim en piragua a Rosso Mauritània i no paguem gaire, a vegades fins i tot passem gratuîtament. A Rosso hi passo el dia. Sovint les autoritats ens desallotgen sense que en coneguem les raons. El lloc on jo em situo atrau molts clients. Sovint, alguns clients em diuen que em vesteixi de forma sexy per vendre més. Comprem fulles de bissap a Rosso Mauritània, és més barat, i demanem al comerciant que ens guardi ampolles d’aigua mineral buides per a la posar-hi el suc. Com a tot arreu, a Mauritània hi ha dies en què el nostre negoci és rendible i d’altres no.

Els meus pares estan cansats. Vivim en una casa de propietat. Aconseguim pagar l’electricitat i els aliments a través de la venda de bissap. La venda a Mauritània aporta més que al Senegal. Cada dia guanyem cadascuna de les germanes entre 20 cèntims i 4 euros de benefici. Som els fills els que portem menjar a la casa, el meu pare no es fa càrrec de nosaltres. La meva mare va fer tot el possible per pagar els subministraments escolars i la roba i es va endeutar.

M’agradaria triomfar a la vida i aconseguir que la meva mare descansés i estigués tranquil·la. Prego a Déu que em doni un bon treball, com per exemple el comerç de cosmètics aquí a Rosso Mauritània. Sóc conscient que sense estudis se’m tanquen moltes portes professionalment.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús