Mohamed (menor en mobilitat)

Sóc maurità, d’un poble proper a Aleg. Tinc 17 anys. Vaig arribar a Nouakchott el 2014. Actualment sñoc a la presó central de Nouakchott, a l’ala de menors.

Al poble anava a l’escola. Quan estàvem de vacances treballava en un garatge com a mecànic. Donava part dels diners als meus pares i la resta me’ls quedava. Vaig venir a Nouakchott amb el meu pare per seguir estudiant, per fer secundària. El meu pare va començar a treballar al nou aeroport. Estic matriculat al tercer curs de secundària. Parlo àrab, hassaniya i una mica de francès. A Nouakchott formo part de l’equip de futbol Star Arafat. Un dia, mentre entrenàvem, un amic em va dir que si mai la policia el detenia, diria que jo sóc el seu còmplice. L’endemà, aquest amic va anar a robar botigues. Va aparèixer amb la policia a casa meva a les 2 del matí. Jo dormia. Ens van dur a comissaria i després al tribunal. Vaig negar qualsevol participació en els robatoris. Però ningú no volia creure’m. Fa quinze dies que sóc a la presó. És la meva primera vegada aquí. Ahir la meva mare va venir del poble a visitar-me.

M’agradaria ser metge. Si surtot d’aquí, seguiré estudiant pels matins i entrenant-me per les tardes. Només vull sortir d’aquí i tornar a l’escola, és tot. M’agradaria demanar disculpes als meus pares, explicar-los que sóc innocent, que no vaig participar en aquest robatori.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús