jocs perillosos

Cap de setmana. Cau el sol. Els joves, sobretot els de bona família, que tenen accés a cotxes potents, fan carreres per la ciutat. Dos cotxes. Un àrbitre que els segueix també en cotxe darrere. Objectiu: arribar al punt acordat abans que l’altre. Norma: els conductors no poden frenar. Evidentment ni tan sols en els semàfors. Si l’àrbitre veu la llum de fre encendre’s, el cotxe en qûestió perd.

Dissabte 21 d’abril. Sis alumnes del penúltim curs de secundària.16 i 17 anys. Gran diversió de la nit: fer una cursa de cotxes en una de les carreteres d’entrada i sortida de la ciutat.Es reparteixen en els dos cotxes. Adrenalina a tope. Un envia una foto del comptador de velocitat als seus companys de classe i… PAM! Accident. Accident greu. Un mort instantani. Un en coma i mort algunes hores després. La resta, ferides sense importància al costat de les dues morts.

Dues famílies destrossades. Per més inri, una havia enterrat tan sols dues setmanes enrere un fill menor mort després de patir càncer. Com podran aquestes famílies tirar endavant? Com podran segur tenint fe?

La comunitat escolar està molt tocada. I no és per menys. Són també els nostres nens. Casos com aquest ocorren periòdicament. Però el fet que siguin alumnes nostres, que els hi posem cara, històries, converses… afecta més, i és comprensible.

L’adolescència necessita vies d’escapatòria. L’alcohol i les altres drogues, el sexe, l’oci nocturn, etc., operen com a tals en algunes societats. En aquesta, no. En la seva cerca d’emocions i en la seva necessitat de trangredir límits, alguns adolescents fan curses que poden resultar mortals. Des de dissabte llegeixo debats dels companys dels morts en les xarxes socials on parlen de la necessitat d’aturar d’una vegada per totes aquesta pràctica. El problema és que temo que, una vegada passat el dol i mig oblidat el cas, tornarem a veure kamikazes nosturns. Una putada. No es pot dir d’altra manera.

Els adults responsabilitzen als pares, a l’escola, al govern. Com tallar d’una vegada per totes amb aquests suïcidis?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús