la tornada a l’escola

L’estiu dels alumnes de les escoles mauritanes és llarg. Acaben el curs a principis de juny i oficialment el comencen a principis d’octubre. Aquest any el Govern va establir que el primer dia de classe de les escoles públiques i privades mauritanes seria l’1 d’octubre.

Un veí, amb dos fills en edat de cursar l’educació primària, va dur els nens l’1 d’octubre al cole. Estan matriculats a una escola privada de les tantíssimes que existeixen a la ciutat; des del moment que l’ens públic no és capaç d’assegurar una educació universal de certa qualitat aquesta esdevé un negoci. Al meu veí no li sobren els diners, però fa un esforç perquè els seus fills vagin a una escola que ell estima que ofereix un servei millor que la pública. Aquell primer dia de classe no hi havia cap alumne. Tan sols el professorat. Els alumnes encara eren de vacances. El professorat li va dir que tornés al cap d’una setmana. L’home està desesperat. Frustrat.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús