jalar halal

Les carnisseries regentades i dirigides a musulmans a Espanya fan saber que els seus productes són halal, és a dir, lícits segons la llei musulmana. En el cas de la carn, ha de ser el resultat d’un sacrifici teòricament pensat perquè l’animal pateixi poc i alhora perquè la sang del cos es buidi en la seva totalitat, o pràctica totalitat.

En una conversa amb mauritans l’altre dia, em va sorprendre que mentre que els més viatjats coneixen el concepte perquè és el que intenten menjar quan són a l’estranger, els menys viatjats no saben què és la carn halal. Coneixen el concepte com allò lícit segons la shari’a, però no aplicat al món càrnic. Perquè, com tant s’ha parlat en psicologia, antropologia i altres ciències socials, el llenguatge es basa en parells de contraris: bé-mal, gran-petit, proper-llunyà, permès-prohibit, etc. Tota la carn consumible a Mauritània prové d’animals sacrificats segons la normativa musulmana, aleshores no cal etiquetar-los com a halal.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús