curtcircuit

Curtcircuit com a sinònim d’imbricació. Com a fet positiu, i no negatiu. Com la juxtaposició, o superposició, que permet la fluïdesa.

La imbricació de via oficial i via no oficial és present en molts aspectes en la vida mauritana. Fent la tesi va quedar-me clar que és el cas de la justícia. Fa unes setmanes també vaig viure aquest circuit bicèfal al banc. Com que cobro en moneda local, cada vegada que em desplaço a l’estranger aprofito per comprar divises i treure-les del país. Hi ha uns màxims legals i uns procediments perr fer al banc. Evidentment, també es pot fer al mercat negre, però per les raons que siguin prefereixo no adoptar tal via.

Dies abans de marxar, cal donar l’ordre al banc per tal que canviï la moneda i mostrar el bitllet d’avió i el passaport. Així vaig fer-ho. El meu banc va demanar autorització al banc central del país. I vet-ho aquí que aquest no tenia euros. De tant en tant passa. I jo m’enfurismo. Perquè necessito euros per la meva manurtenció a l’estranger. Veient-me preocupada, el meu conseller em va proposar una alternativa: sortir del circuit oficial, però entre parets oficials. Ell contactaria un canvista del mercat negre, que em donaria no només els euros sinó també el comprovant que em permet treure els diners del país de manera legal.

I així ho vam fer. Ens van donar cita al canvista i a mi al banc. Em va donar el que jo necessitava i em va demanar uns dinera pel comprovant. Després de refusar pagar-li, perquè entenia que els del banc ens havien posat en contacte i que els tocava a ells pagar, van acceptar. NO eren massa diners. Confesso que vaig quedar del tot tranquil·la quan en sòl europeu vaig veure que ningíu no em refusava els bitllets per ser falsos.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús