violència conjugal universal

Estic redactant un informe sobre violències basades en el gènere. Avui m’ocupo específicament del a violència conjugal. I em sembla endevinar tendències segons els perfils dels interlocutors, especificitats associades a la llengua habitualment parlada o, el que és el mateix, el grup ètnic. Fins que caic en un article de l’OMS, i m’adono que els factors que aquesta institució identifica a nivell universal són els mateixos que han aparegut en la meva recerca sobre el terreny.

“L’OMS a réussi à lister une série d’événements responsables de la violence conjugale, exercée surtout contre les femmes, quel que soit le pays concerné, en voie de développement, ou développés. “En voici des exemples : ― ne pas obéir à l’homme ; ― lui répondre ; ― ne pas avoir préparé le repas à temps ; ― ne pas bien s’occuper des enfants ou du foyer ; ― interroger l’homme sur des questions d’argent ou au sujet de petites amies ; ― aller quelque part sans l’autorisation de l’homme ; ― refuser de coucher avec l’homme ; ― l’homme soupçonne la femme d’infidélité.”

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús