Des del meu sofà [01]

Autor: Enric H. March

sofa.jpg

Ens acostem a l’hivern i el nombre de curses populars baixa a l’espera del fervor atlètic de la nit de Cap d’Any. El fred no serà excusa, però, perquè el proper diumenge els corredors es calcin la calça curta i, amb el cistell a la mà, s’adrecin cap a Mataró a fer la mitja marató i a recollir productes de neteja pels propers sis mesos.
Poc més de 24 hores van ser suficients per exhaurir els 1.800 dorsals que l’organització havia posat a disposició dels atletes. Bé, dels atletes… és una manera de parlar. De fet, a aquesta cursa s’hi apunta molta gent que no correrà o que no correrà la mitja sencera.
No us perdeu la gran quantitat de personal que s’espera davant de l’estació de tren perquè passin els corredors i afegir-se a la fila per fer els dos darrers quilòmetres que justifiquin el regal de l’arribada. Si els regals ja són una bona excusa per córrer la cursa, jo us en dono una altra per alçar-vos del sofà i anar a Mataró: tallar la Nacional II durant tot un matí. No se m’acut res més. Amb aquest fred queda descartat fer un bany a les platges del Maresme. A banda de la temperatura de l’aigua, em sembla que no les posen fins l’estiu.
Des del punt de vista atlètic, aquesta mitja no és per anar buscar marca. Els seus dos darrers quilòmetres són un escull massa exigent i us hi deixareu tota la renda que la resta del perfil us haurà permès reservar. Són ganes!
mataro.jpg
Si les mitges les trobeu massa llargues, diumenge hi ha altres llocs on anar a passar fred. A Valls i a Riudellots de la Selva hi teniu dos crosos, la informació dels quals podeu trobar a la pàgina de la Federació. Aquí no tindreu tants
problemes per aconseguir un dorsal: al crosos només donen aigua, i ningú es queixa. I parlant d’aigua, amb una mica de sort plou i podeu quedar-vos ben empastifats de fang, un afegit que hi ha atletes que celebren amb alegria perquè, ja se sap: el cros és atletisme en estat pur! Però trobareu a faltar el sabó de Mataró.
Algun motiu extra per anar a Valls? La temporada de calçots comença oficialment el 31 de gener, però segur que ja se’n fan de pirates. Així que, si no heu quedat prou empastifats de fang, podeu anar a embrutar-vos les mans i els morros de cendra i salsa i així fem la festa grossa.
I si aneu a Riudellots de la Selva… No sé. A peu de carretera hi trobareu masies típiques per fer un dinar de germanor. Ja que sortiu de casa, millor tornar dinats. Però recordeu que algú s’haurà de quedar sense vi si aneu en cotxe. És un inconvenient si conduïu, però un avantatge perquè la resta d’ocupants faran una bona migdiada al cotxe i us estalviareu l’enèsima versió de la crònica de la cursa.
Si encara no us he convençut d’anar a córrer aquest cap de setmana, o si amb el diumenge no n’heu tingut prou, els dies 6 i 8 són festius. El dilluns teniu dues opcions (o tres: quedar-se a casa):  la cursa del barri de Sant Andreu, a Barcelona, i la Pujada al Castell de Castelldefels. Dues curses gratuïtes, d’aquelles que no corre tothom que s’hi apunta perquè… són gratuïtes. Tot i així, hi corre molta gent.
El cas de Sant Andreu és molt curiós perquè hi poden arribar a participar 5.000 persones tot i que no hi ha classificació ni la cursa té els 5.000 m que s’anuncien. Hi ha gent per a tot. Però mireu, és d’aquelles curses on reps més que el que dónes i, només per això, queden justificats els seus trenta-dos anys d’història.
La Pujada al Castell de Castelldefels és… una pujada. Això ja us hauria de fer tirar enrere, però com he dit abans, hi ha gent per a tot. En aquestes curses s’hauria de fer una classificació de lactats per veure qui arriba més mort a dalt. Justificaria l’esforç perquè, per més que busqui una raó per córrer, no la hi trobo.
Totes dues són curses de festa major, així que, si no n’heu tingut prou, hi podeu afegir curses infantils, gegants, titelles, xocolatades, espectacles infantils, etc., etc. Excusa perfecta per anar-hi amb tota la família, a la qual acostumeu a deixar abandonada sempre que aneu a córrer.

7 comentaris

 • squash

  03/12/2010 12:04

  És clar que sí; cal dir les coses pel seu nom !!!
  I la combinació atlètica-gastronòmica és sublim. Apunteu-vos-hi, que el devorar km justifica qualsevol àpat.

  Fins ara.

 • Ramon Beltra

  03/12/2010 18:15

  Cap a Castelldefels me’n vaig i serà la meva setena participació !!. Una mica “masoca” potser si que soc …….

 • edusampi

  04/12/2010 23:22

  aquest senyor que escriu aquest text, no se si és corredor o no, federat o no, atleta o no, ….però crec que amb les seves paraules dimonitza a tots els corredors que fem la MM de Mataró. No te ni idea del perquè la majoria de corredors amateurs o professionals ens aputem a les curses pagant o no, ja sigui a la Mitja Marató de Mataró, la Cursa de l’Amistat o a la Cursa de l’Espluga de Francolí

  Per cert, conec corredors amateurs que en aquesta mitja han fet marca…

 • pere pujol

  05/12/2010 1:30

  El comentari de l’Enric en sembla molt encertat i no crec que sigui “pecat” dir el que malauradament passa o passava en aquesta Mitja,potser de vegades no hem estat d’acord amb el redactor del escrit però aquesta vegada l’has clavat Enric

  i sí ,el que escriu és corredor,federat,amb moltes curses a les seves cames i molta traça al descriure el que els seus ulls han vist

 • Ramon Beltra

  06/12/2010 17:47

  Entenc que l’Enric no es refereix a la majoria però es veritat el que diu , a la mitja de Mataró s’hi apunta massa gent incapaç de córrer la mitja sencera i que deixa sense pitral a altres corredors com va ser el meu cas.

 • edusampi

  07/12/2010 2:23

  de moment, els promotors de la cursa ja posen el filtre en el tema de que es te que córrer amb xip groc, no crec que la gent pagui 15€ + 18€ per aconseguir un lot de productes de neteja, dos sucs i quatre xampús? …. però de totes formes jo vaig veure moltíssimes cares conegudes de altres MM a les que he corregut (Mediterrani, Sant Cugat, Tarragona,…) i ja us asseguro que aquest incondicionals els és ben igual el que regalin (com a mi).

 • bb

  07/12/2010 2:24

  no es pot publicar?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús