La vila de Sant Boi

Autor: piri

Aquest diumenge 27 de febrer  es va disputar la 26ª edició de la cursa de Sant Boi. Cursa organitzada pel Club Atletisme Sant Boi, amb el runnersantboi de padrí de l’esdeveniment i la col·laboració del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i l’Ajuntament de la localitat. http://www.casboi.com.  Segons les inscripcions, un èxit, ja que sobrepassaren les previsions i s’apuntaren 1.400 i escaig atletes en la vila del Baix Llobregat.

Foto de Xavier (corredors.cat)

Encara que a primeres hores del matí el dia sortí nuvolat, s’aclarí i el sol lluí a llarg de tot el dia. Una bona matinal que començà amb nou curses: des de la categoria prebenjamí fins a la cursa open d’adults, passant per una cursa per a discapacitats físics, psíquics i sensorials, tot un detall que li donava més profunditat a l’esdeveniment. Esmentar que un euro de les inscripcions anava destinat a la realització d’investigacions de malalties mentals.

La setmana anterior una colla de correcats analitzà el nou recorregut amb la finalitat d’informar-nos al respecte. Segons els no residents a Sant Boi el veredicte era clar: dura. Segons els santboians: plana amb alguna costera. Així que l’estratègia havia de ser conservadora. També ens ajudava a coneixer la cursa la fisonomia del recorregut de l’estimat Miquel Pucurull http://www.casboi.com/pagina/Fisonomia_recorregut_Cursa_de_Sant_Boi.pdf

A les 10’15 s’iniciava la cursa popular de 10k des del poliesportiu Constantí Miranda i de seguida agafarem altes velocitats al passar per la ronda de Sant Ramon, deixant a la nostra dreta el Parc de la Muntanyeta. Però l’alegria durà poc temps ja que en l’equador de la cursa ens trobàrem les primeres costeres positives que carregaren les nostres cames, però amb un fet insòlit que estaven situades dintre del recinte de l’hospital Psiquiàtric de Sant Boi. Una bona iniciativa de l’organització ja que va apropar el món del córrer en un entorn on pot ser no tinguin les possibilitats de conèixer-lo.

Al quilòmetre sis s’endurí la prova amb la pujada a l’església de Sant Baldiri i culminada al vuit, en l’avinguda del general Prim. Seguida de pendents positives i negatives i amanit amb una pujada final que deixà fora de joc als participants que, generalment, augmentaren les marques en uns quants minuts de més. Destacar el grup de batukada i la banda de música que animaren alguns trams del trajecte, fent-lo més amè.

Els guanyadors van ser Ignacio Avila Rodriguez i Raquel Parrado Romero amb uns temps de 32’47’’ i 38’08’’. Hi havia una gran colònia de correcats i els que tenien més pressa per arribar van ser Julio José Navaz Tejero (38’48’’) i l’Alèxia Patiño Diudé (43’10’’).

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús