22a Cursa Popular de Caldetes

Autor: Piri

La cursa de Caldetes (Caldes d’Estrac) del 13 de març del 2011 és un circuit urbà, anomenat de “Les quatre viles” en referència a Arenys de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres i Caldes d´Estrac. En un principi, resultava un traçat de 10 quilometres, amb sortida i arribada en la mateixa població.

Foto de Barceruel (Corredors.cat)

L’ajuntament local organitzà aquesta cursa amb una clar objectiu de foment de l’esport i la participació ciutadana  Cal esmentar que l’ajuntament va ser qui va recuperar la cursa popular fa ara tres anys, al 2008, després d’estar quatre anys sense. Un total de 800 participants varen córrer aquesta prova atlètica en un dia ben assolellat, malgrat el mal temps d’aquests últims dies. Els participants ens classificaren a l’hora de donar els guardons en cinc categories masculines i altres cinc femenines, totes elles amb els corresponents premis. També premiaren les millors marques locals, tant femenina com masculina. Els resultats de la prova: http://www.atletisme.cat/classificacions/caldetes/res2011g.htm

Abans d’iniciar l’esdeveniment, el trajecte es modificà per les pluges i retallaren uns 300 metres de cursa ja que estaven negats per l’aigua. Una vegada donat el tret d’inici, allà sobre les deu del matí, el que importava era que a l’arribar a la meta hi hagués botifarrada. I així va ser. Afegir que ens trobàrem amb una zona de recuperació i fisioteràpia per als corredors gentilesa dels Banys Termals de Caldetes i una part lúdica per a nens i nenes, amb inflables i diverses zones de joc de punteria, aventura i equilibri. Sobre el circuit, podem dir que és recomanable perquè transcorre al llarg del passeig marítim. Resulta gratificant estar a vora mar i per un perfil favorable, malgrat en els girs que ens portaven cap al nucli urbà hi havia mínimes pendents barrejades amb les conseqüències dels últims ruixats. I sobre l’organització crec que haurien de millorar en certs sentits: indicació de la cursa intra i extraurbana, sortida a les 10’00, guarda-roba funcionant des de primeres hores i el compromís amb la distància de 10k. Finalment l’aparcament amb vehicle propi era dificultós i amb zona blava (diumenges inclosos); en canvi hi havia accés als mitjans de transport.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús