Sabatilles Solidàries: un èxit!

Autor: ‘crica

Durant els dos dies previs a la Marató de Barcelona, l’Associació Esportiva Corredors.cat va dur a terme la tercera edició del seu projecte Sabatilles Solidàries, consistent en recollir material esportiu usat, però en bon estat, i donar-lo a entitats benèfiques.

El producte principal van ser les sabatilles esportives. La característica principal d’una sabatilla d’atletisme és la seva capacitat d’esmorteïment. Aquesta ve donada per una sèrie de materials que composen la seva mitja sola, la qual té una vida útil d’entre uns 700 i 1000 kilòmetres. Quan s’esgota, la sabatilla acostuma a estar en prou bon estat com per a ser usada per a caminar o practicar algun esport que no requereixi esmorteir la petjada, com el futbol. Una part important dels corredors populars acostumen a gastar un mínim de 2 parells de sabatilles l’any, cosa que fa que en alguns casos puguin acumular un bon grapat de sabatilles en un període curt de temps.


Agraïm a l’organització de la Marató la seva col.laboració, vital per a dur a bon port aquest projecte. Els resultats es poden catalogar en dos apartats.

  1. Recollida de material. Hem recollit 534 sabatilles, 761 samarretes i unes 65 peces de roba diversa. L’any passat van ser 306 sabatilles, 454 samarretes i 15 peces de roba; i l’anterior 277 sabatilles i 350 samarretes. Suposa un increment d’un 80% respecte l’any passat.  Ha estat repartit entre les següents organitzacions: Figueralia (du el material a una escola de Kènia), Rauxa (ajut a alcohòlics que volen rehabilitar-se), Arrels i Fundació Formació i Treball (ajut a persones sense recursos), l’escola Maria Reina (escola on assisteixen nens amb risc d’exclusió social) i Assic (ajut a persones sense sostre)
  2. Promoció de l’associació. S’han repartit aproximadament 14.660 fulletons (menys que els 15.000 del 2010 degut a que la mitja de Barcelona no ens ha deixat posar-los a la bossa del corredor).  De la mateixa manera que l’any passat, i malgrat tenir l’estand ubicat al carrer menys concorregut (per alguna cosa no hem pagat ni un duro) hem estat els més visitats, i de llarg, de tot el carrer. En alguns moments hem arribat a tenir 20 persones davant l’estand.

Com a detall curiós, l’any passat les noies de l’estand d’informació de la marató d’Amsterdam van preguntar-nos què estàvem fent, sorpreses pel gran flux de gent que visitava el nostre. Aquest any han estat els italians de Florència que s’han interessat per nosaltres, i fins i tot li van donar al meu fill de 9 anys una medalla de finisher!

Moltes gràcies a tots els que heu col.laborat, i fins el proper any!!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús