Per què 5 euros?

[La cursa de fons de Canovelles va decidir rebaixar el preu de la inscripció. Es tracta d’una cursa de 15 kilòmetres que fa 21 anys que es celebra. En la bossa que donen als corredors van voler explicar les raons de tan sorprenent decisió en un moment en què les curses són cada vegada més multitudinàries i més cares]

Autor: Alfonso Guillén Zurera (Director de la cursa)

És de calaix que el món de l’ atletisme popular està en un dels seus millors moments. Hi ha molta afició al córrer i gairebé totes les curses tenen un gran nombre d’ inscrits. En moltes ocasions, inclús, s’ arriba al límit d’ inscripcions i hi ha atletes que es queden sense poder córrer per culpa d’ altres que a vegades ni corren i que van només a recollir la bossa.

Crec que a ningú se li escapa que en moltes curses s’ estan cobrant preus d’ inscripció desorbitats justificats en moltes ocasions per la gran bossa d’ obsequis que és dona als corredors o a vegades ni això… simplement per pagar la samarreta.

Aquest any nosaltres volem dir prou!!! Nosaltres, i creiem que molts atletes, estem cansats d’ haver de pagar aquests preus per poder córrer. Sembla que el més important és anar a veure quin obsequi ens donen… i de pas corro. Senyors: AIXÒ NO ÉS L’ ATLETISME.

Ha de primar abans de tot el córrer. El voler fer una determinada cursa és el que veritablement ha d’ omplir al corredor i no que et donin tal o qual samarreta, motxilla o el que sigui. Per això aquest any no donarem obsequi a la cursa, una mica com a protesta contra el que està esdevenint “L’ ATLETISME POPULAR”.

Els atletes populars s’ estan convertint en un negoci. Per això la RFEA ha tret el famós Carnet del Corredor (per treure’n diners), per això alguns organitzadors pugen preus any rere any tot i la crisi… Però això seguirà passant mentre la gent segueixi pagant aquests preus. Hi ha curses en que realment fan molts i molts diners i que de vegades volen dissimular destinant una ínfima part a projectes solidaris. Però bé, molts corredors se’n van contents amb la bossa que els hi donen i ja està. Doncs no, no hi estem d’ acord i aquest és un tema que ens sembla vergonyós.

Nosaltres, torno a dir, volem primar abans de tot el córrer. No volem presumir de tenir rècord de participació quan sabem que uns 100 ó 200 inscrits han fet la nostra cursa caminant, a vegades ni l’ han fet i només venen a recollir la bossa d’ obsequis (i per culpa d’ aquests, potser s’ ha quedat gent sense córrer). Ens estimem més que tothom que vingui participi a la cursa, gaudeixi del recorregut que hem preparat amb molta cura, que els millors tinguin el seu premi (hi ha més de 60 trofeus), que tothom recuperi forces amb el seu entrepà de botifarra i la seva beguda. Que no falti aigua als avituallaments, que estiguin els quilòmetres marcats, etc. A més a més, també aquest any pensant en donar encara més detalls de qualitat hem volgut posar control de temps als km 5 i 10 per tal de tenir els temps parcials. Tot això pensant en vosaltres, els corredors.

Etiquetes ,

2 comentaris

  • Enric H. March

    08/05/2011 23:52

    Doncs enhorabona per la decisió. Sembla un gest simbòlic, però no ho és. Canovelles ha estat sempre una referència anecdòtica en el calendari de les curses populars pel fet de celebrar-se en Dilluns de Pasqua. Ha estat sempre una bona cursa pel tracte que hem rebut. A partir d’ara serà com córrer a casa.

  • En segundo plano «

    25/05/2011 20:55

    […] y buen trato. Ni siquiera me gustan los regalos en las carreras, por mí pueden hacer todos como la Cursa de fons de Canovelles, para mí un regalo es compartir (de lejos, claro) la huella con Vilarrubla y los Rojo, un regalo […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús