Un cóc de Tàrrega


Autor: Piri

El passat diumenge vaig tenir el plaer d’assaborir un dels aliments típics d’aquesta població lleidatana. Els cocs, una massa sobre la que posen tomàquet, cebes, arengades, botifarra, albergínies i pebrots vermells. Fantàstic! Fins i tot hi fan una fira dedicada al cóc. La veritat és que a falta de pa, bones són coques.

Imatge extreta de http://www.festacatalunya.cat/articles-mostra-2350-cat- firacoc_aplec_del_coc_i_mostra_de_productes_de_fleca_a_tarrega.htm

Per poder degustar aquest menjar tradicional hi vaig participar el 8 de maig del 2011 en la XI Mitja i quart marató de Tàrrega. Una cursa amb gairebé 900 corredors que va assimilar a la perfecció la seva capacitat: aparcament a 30 metres de la sortida, lavabos i guarda-roba sense cues, i per més inri la sortida resultà lo suficientment ampla com per no produir-se cap incident. Cal esmentar que la cursa recorda el quart memorial Eduard Garcia Piqué, soci fundador i vicepresident dels fondistes de Tàrrega que va morir malauradament al 2008.

Uns dies abans les prediccions meteorològiques avisaven del perill de tempestes durant aquell cap de setmana, però les ganes de viatjar i de córrer van ser més grans. Per cert, plogué dissabte, refrescant així l’ambient del diumenge. Pel dia de la cursa sortí un sol que arrodoní aquesta festa de l’atletisme popular.

(Foto de Mònica Campillo http://www.fondistestarrega.com/fondistes/fotos_2011.html)

Mentre tots els corredors estaven fent la seva feina hi funcionava el 1er Concurs fotogràfic. Hi havia fotògrafs al llarg de tota la cursa disposats a captar els millors moments. Com tots els concursos tenia el seu jurat d’honor. D’aquí uns dies es podran comprovar els resultats en el web dels fondistes de Tàrrega.

Baix la meva percepció, el quart fou ràpid ja que el perfil era predominantment pla, provocant els 32’30’’ del vencedor Pol Guillen. En canvi a la mitja hi havia una pujada sostinguda que anà del quilòmetre 8 al 18. Així i tot l’Otmane Btaimi va guanyar amb un temps d’un hora i sis minuts. Ressaltar que l’Asana, l’atleta de corredors.cat, va quedar segona de la general femenina i primera de la seva categoria amb un crono de 46’26’’.

Resultats del quart

Resultats de la mitja marató de Tàrrega

Per si algú no es va adonar, la cursa tenia la seva vessant solidaria a través del stand situat al costat de la recollida de dorsals. En aquest lloc es recollia la roba i el calçat que ja no fem servir i ajudar així als més necessitats. La recollida estava organitzada per Càritas Tàrrega. Agrair als molts col·laboradors de la cursa, però sobretot als promotors: els fondistes de Tàrrega. Motius… doncs per organitzar la cursa tan correctament i pels interminables detalls: ampolla de vi, fruits secs, buff, isotònics, galetes arrugades, piscina de gel, coca amb xocolata, fruita, llimona granissada i… cóc!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús