Cursa de la Tardor

Autor: Alfons99

9 d’octubre de 2011. Matinal esplèndida la d’aquest diumenge de tardor que es lleva fresquet -per fi!- tot i el sol que s’albira de bon matí. Arribem a Sant Andreu dela Barcai de seguida veiem els rètols que ens indiquen la direcció dela Cursadela Tardorque venim a fer, el Rafa i jo, per primera vegada.

Ens agrada molt veure que l’aparcament és a tocar de la sortida i que sigui vigilat ens dóna la tranquil·litat de saber les nostres coses segures. Arribem a la zona de sortida i el Debu ens dóna la benvinguda des del seu inseparable micro. Sons i paraules familiars que ajuden a passar el temps d’espera. Anem a buscar el dorsal i el Javi Ortega ens tracta amb deferència. He passat dos dies mig gripós però diumenge és dia de cursa i si em puc llevar, vaig a córrer.

Deixem la bossa al guarda-roba i comencem a escalfar; les perspectivas són bones perquè la temperatura permetrà córrer amb comoditat. Mentres faig els estiraments començo a plantejar-me la cursa. Quin ritme he de seguir? Vull buscar un sub-52 que no és ni massa exigent ni passejador tampoc.

Ens situem a la cua de sortida –com sempre, no m’agrada destorbar als qui van més ràpid que jo- preparo el MP3 i el fore tot fent saltets abans de la sortida. Hi ha un petit problema amb el tret de sortida, però una botzina acaba assenyalant l’inici de la prova (el meu company, Rafa, em va dir que temps després va petar el tret de sortida quan tots ja corríem, però jo no el vaig sentir). Jo ja anava escopetejat en busca de les sensacions de la cursa del dia,la Cursadela Tardor.

Surto molt fort com sempre i al cap d’una estoneta curta el Javi Ortega es posa al meu costat tot puntejant amb l’índex el rellotge. Sense entendre’l li dic que portem uns 600 mi em diu “No vas molt ràpid?”. Aleshores remiro el fore i veig el ritme 4:28. Sí, és molt ràpid per a mi, però com sempre surto fort no li faig massa cas. Greu error, i el pagaré…

Passo el dos amb la baixada a un ritme viu també, i el tres, amb el gir de 180º i la pujadeta fa estralls i el meu taló dret em fa punxades i començo a esbufegar. El Javi Ortega segueix encara al meu costat. Miro les pulsacions i me n’adono que estic a 172 (per a mí el 98%) i m’espanto.  No aguantaré a aquest ritme. Baixo pistonada i miro de regular amb cap. Faig tres o quatre kilòmetres suaus i el 8 se’m travessa a la gola amb la pujadeta dels nassos. Passem per la zona de sortida i el taló segueix fent-me la guitza. Vaig de capa caiguda i ho noto perquè comencen a avançar-me força corredors. Faig el que puc, mantinc el ritme al 9 i apreto les dents al 10 mirant d’atrapar algú del davant. La veu del Debu em dóna la benvinguda i faig un petit sprint per entrar. Buff, después dela Mitjade Sant Cugat la setmana passada, aquest deu mil se m’ha fet llarg. No ho entenc.

M’ha agradat de la cursa el recorregut que permet veure passar als qui van més depressa que tu primer, per creuar-te amb els del darrere, després. Vaig saludant i animant a tothom que puc.

Xerrada post-cursa amb un parell de companys de corredors.cat (Guindy007, Sancho) i cap a casa, ben coix. Avui encara me’n ressenteixo del taló i he demanat hora al fisio. La cursa ha anat bé, però podia haver estat millor. Temps discret (54’01”) que em fa emprenyar perquè tots els 10k de la temporada els he fet en 54s (no me’l puc treure del damunt!). Però tot allò que envolta una Cursa popular, la gent, els companys, els altres corredors, la germanor que es respira, el bon rotllo, la butifarra… són aquells intangibles que fan que m’hagi afeccionat tant (obsessionat en paraules de la meva dona) al córrer, a aquest món del running.

 

3 comentaris

 • Jordi

  18/10/2011 9:11

  Bona crònica per veure les sensacions d’un corredor. Felicitats

 • aina segura vendrell

  19/10/2011 10:08

  Busquem redactor per una colecció de 1000 fitxes (DINA4) que es dirà “Running” i necessiten un periodista o redactor o algú que sàpiga escriure i que també sigui corredor, pot ser aficionat o més expert, mentre es vegi capaç de redactar els continguts. Si us interessa podem oferir-vos més informació.
  Gracies

 • aina segura vendrell

  19/10/2011 10:09

  Busquem redactor per una colecció de 1000 fitxes (DINA4) que es dirà “Running” i necessiten un periodista o redactor que també sigui corredor, pot ser aficionat o més expert, mentre es vegi capaç de redactar els continguts. Si us interessa podem oferir-vos més informació.
  Gracies

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús