Cursa de l’Aire

Autor: piri

La cursa de l’Aire es disputa a a Cabrera i Vilassar de mar. La cursa rep aquest nom pel seu organitzador que és el Club esportiu Aire. En aquest 2011 es disputà la setena edició el dia 12 d’octubre, dimecres i festiu, per celebrar-se la hispanitat. Curiosament, en aquesta mateixa data, al 1707 les tropes borbòniques entraren a Lleida amb motiu de la guerra de successió assassinant a 700 lleidatans.

 

(Gràcies a l’Ecopac per les seves fotos)

Pel que fa a la participació en aquesta última edició s’han multiplicat per quatre els atletes inscrits. Normalment en els darrers anys els participants no arribaven mai a 300, i en la cursa érem 816!!! Conseqüentment, va provocar un molt bon ambient de cursa. Felicitats per la progressió en quant a la inscripció.

Potser aquesta sigui la raó que expliqui alguns aspectes d’atenció al corredor que no vaig trobar gaire correctes:  Només hi havia un lavabo al vestuari per a tota la gentada d’avui.  Les cues començaren a les 9:15 i no acabaren fins després de les 11. El mateix va passar amb el guarda-roba. Pel que fa a l’entrega de dorsals a les 9:30 s’acabaren els imperdibles i molts corredors portaren el dorsal amb la mà….

Abans de donar el tret de sortida anunciaven la pròxima edició 2012, que serà millor que aquesta perquè penso que molts no voldrem repetir.

El recorregut de la cursa d’adults tenia un perfil irregular de 10 km d’asfalt amb pujades, baixades i reduccions en l’amplada dels camins, cosa que el feia interessant en aquest sentit, però s’havia d’anar amb precaució de no donar cops entre els corredors. Sobre el recorregut afegir que els punts quilomètrics cinc i sis estaven intercanviats. Si hagués passat entre el km9 i el km1 igual podríem fer broma, però estant tan a prop, a molts no els ha agafat el riure precisament quan ho han vist.

A l’arribada, les classificacions molt ràpidament posades, tant a la cursa com al web http://www.cursa10kaire.com/#1 Comentar que el temps dels primers classificats entre les darreres edicions ha augmentat en un minut entre edició i edició: 32:09 (2009) 33:29 (2010) i avui 34:29 per part d’Abdelhamed El Marrak. Aquest és l’enllaç de les classificacions http://www.atletisme.cat/classificacions/vilassar/res2011g.htm

1 comentari

 • Joaquim Bohigas i Mollera

  08/11/2011 1:25

  També vaig participar a la cursa i, en efecte, existiren algunes errades en organització que, segurament, van tenir com a causa l’espectacular creixement en número de participants.

  Em va deixar un agredolç record però, en el meu cas, participaré en l’edició de 2012.

  Sobre els punts quilomètrics intercanviats, i el que diré ho vai pensar seriosament que es tractava d’una tècnica de motivació en estar situats a la meitat del recorregut.

  Fixeu-se que la seqüència quedava 6-5-7.

  El recorregut, interessant però, en els darrers dos quilòmetres, en el meu cas, vaig tenir una baixada en el ritme a causa que corria medicat per afonia.

  Salutacions ben cordials a tothom.

  twitter.com/joaquimbohigas

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús