Entrades amb l'etiqueta ‘Mitja de Salou’

Des del meu sofà [02]

dissabte, 11/12/2010

Autor: Enric H. March

cansat.jpg

En aquests moments, no sé pas què em fa més mandra si aixecar-me del sofà, posar-me les sabatilles de córrer o escriure. Vosaltres que correu tant no sabeu com se li agafa el gust als coixins del sofà i què fàcil és oblidar-se d’on són les sabatilles. Ho hauríeu de provar. Hauríeu de provar el sofà, vull dir, no escriure: encara estic empatxat de les cròniques donostiarres! Però com que ja sé que no us podeu estar quiets, seré jo, des del meu retir monacal, qui faci punta al bite.

Abans que res, un apunt: el 3% dels corredors que van creuar la línia d’arribada a la Mitja de Mataró han estat desqualificats per no passar per un o més controls de xip. És absurd, diuen alguns, pagar una inscripció (més la despesa del transport, afegeixo jo) per recollir uns quants productes de neteja perquè la balança econòmica no és favorable al comprador. És clar que no! Ningú diu que aquest sigui l’objectiu. L’única raó que hi ha darrere d’aquest comerç és la picaresca a la qual hi ha gent que no s’hi pot resistir. Per posar un altre exemple: a la Mitja de Montornès hi ha gent que, a banda d’anar a buscar el lot generós, hi va amb la carmanyola per proveir-se de menjar en el pasta party del final de la cursa. I ara em direu, i això què té a veure amb nosaltres, corredors assenyats que només ens interessa l’esport? Res. Absolutament res! No em dirigeixo a ningú. Només parlo en veu alta.

Aquest cap de setmana hi ha la Mitja de Salou… amb pasta party! Una mitja relativament nova (set edicions) que s’anuncia amb força reclams (la pasta party esmentada, samarreta de màniga llarga, entrenaments, cursa de 5 km i la presència d’en Xavi Llobet i en Roger Roca), tot perquè no forma part de la Lliga de Championchip.

raim.jpg

A mig camí entre Barcelona i Salou hi ha la Mitja de l’Espirall, a Vilafranca del Penedès, amb trenta-una edicions a les seves espatlles. A Vilafranca no enganyen ningú: la cursa és un trencacames, però ens conviden a visitar la comarca de l’Alt Penedès passant pels municipis de Les Cabanyes, Vilobí i Guardiola de Font-rubí, terra fèrtil on “les vinyes són observadores atentes de la cursa; entre una terra pentinada per la tardor i una olor a raïm premsat, corren els nostres atletes dibuixant punts de color…”; i a l’arribada, et regalen cava (a Montornès, com que passem per polígons i hi ha la Henkel, et regalen sabó). Jo no sóc de mirar el paisatge: si vaig a córrer, corro, i per passejar… la Rambla! Però avui dec estar tendre, i donaria el dit petit de la mà esquerra per poder passejar… ai, volia dir córrer, a Vilafranca. Si hi aneu, porteu-me catànies.

I a Caldes de Montbui, com que hi ha gent per a tot, la Pujada al Farell. Asfalt, terra, asfalt; puges i baixes. I ja està. El goig de córrer per la muntanya, diuen. Serà això (Jaume, no em renyis, que el diable em paga per ser solent!).

També hi ha crosos, però com que sé que no hi anireu, qui en vulgui saber res que vagi a la pàgina de la Federació. Són gratis, però (normalment) l’entrepà us l’haureu de pagar de la vostra butxaca. A les curses populars l’esmorzar va amb la inscripció, però al preu que les fan pagar, ja podria ser de forquilla!

Si no us ve de gust anar a córrer perquè teniu les cames trinxades de tant fer l’animal durant tot l’any, competint (això, sí: fent amics), i voleu arribar vius als torrons, l’alternativa pot ser anar a la Fira de l’Avet d’Espinelves, que acaba aquest diumenge. Osona col·lapsada pels cotxes, les mateixes aglomeracions humanes que a una cursa, empentes, els nens que ho toquen tot, cues per poder menjar a la fonda, i tornada a casa amb el vehicle envaït d’una penetrant aroma a conífera que, vigileu, pot marejar els nens i la sogra.