Entrades amb l'etiqueta ‘Parc Natural del Corredor’

Primera Rogaine del Parc Natural del Corredor

dilluns, 29/11/2010
brujula.jpg
Autor: M. Roca (“crica“)

El passat diumenge 28 de novembre, mentre s’esgotava als quioscos la primera edició del nou diari ARA, més de 300 corredors van participar a la primera rogaine celebrada al Parc Natural del Corredor i organitzada pel Club Oros de Mataró.

Segurament, més d’un lector es preguntarà què és una rogaine, ja que aquest nou terme fa poc més de dos anys que circula entre nosaltres. Una rogaine, o bé fer rogaining, és una activitat esportiva a l’aire lliure, derivada de les curses d’orientació, on es navega per un terreny determinat (un bosc, una ciutat) amb l’objectiu de trobar fites escampades per aquest terreny. És un esport d’estratègia on els participants s’ajuden amb un mapa i una brúixola, estant prohibits els GPS o els altímetres.

Organitzats en equips d’entre 2 i 5 persones, han d’escollir quines fites han de trobar dins d’un període determinat de temps, sense importar l’ordre de la cerca. El més habitual és 6 hores, malgrat que també es fan rogaines de 12 i 24 hores. Cada fita té un valor en punts, basat en la dificultat per ser trobada. Així, una fita propera a la sortida o molt visible valdrà 3 o 4 punts, mentre que una fita molt llunyana o molt ben amagada valdrà 8 o 9 punts, fent de l’estratègia un element clau a l’hora de cercar les fites més valuoses.

L’objectiu és aconseguir la màxima puntuació, no el màxim nombre de fites. De la mateixa manera són molt importants la feina en equip, l’habilitat per a llegir mapes i la resistència física (es poden arribar a córrer més de 35-40 kilòmetres en una rogaine de 6 hores!).

Pel que fa a l’esforç físic, una rogaina és l’activitat ideal per a tothom, ja que els equips es desplacen al seu ritme, fent –ho accessible a qualsevol persona jove o vella, competitiva o social, en bona forma física o no tant. El nom de rogaine ve donat per les primeres lletres de tres germans australians que van inventar aquesta activitat cap allà el 1972: Rod, Gail i Ned.

Aquest any 2010 s’han celebrat 5 rogaines a Catalunya, les quals han format part de la Copa Catalana de Rogaine, sent la propera els dies 22 i 23 de gener de 2011 al poble de L’Espluga Calva, a la Segarra.

rogaining.jpg
Podeu trobar més informació a les webs dels clubs organitzadors:

The Wildboard
Club Orientació Catalunya
El Sarró
Rogaining del Vi “El Jardí de Bacus”
Club Esportiu d’Orientació Oros

Us animeu a participar-hi?