El terratrèmol de la incertesa o com Espanya no és només sol i platja

Terratrèmol. Nova era. Incertesa. El futur està a l’aire. Comparacions amb Grècia i la paraula “indignats”.

Aquest seria el resum de com els mitjans de comunicació britànics han vist i han explicat les eleccions municipals i autonòmiques espanyoles. Des de la seguretat que els ofereix la seva illa, opinen des de la distància mentre que en el seu imaginari Espanya no és on hi ha crisi, sinó on poden trobar platja, sol i cervesa barata.

El protagonisme se l’emporten les alcaldies de Barcelona i Madrid. De la capital espanyola expliquen el duel entre una comunista i una comtessa per ocupar el càrrec; i de Barcelona destaquen que serà alcaldessa l’activista dels pobres.

El conservador The Telegraph compara el cas d’Espanya amb el de Grècia, afegint que qualsevol semblança és inoportuna. I recalca vàries vegades com el poder dels dos grans partits polítics s’ha vist destruït de forma aclaparadora.

1000

Manuela Carmena, candidata d’Ahora Madrid a l’Ajuntament. Foto: Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images

La BBC troba sorprenent la davallada del Partit Popular ja que, afirma, són els responsables de portar Espanya del “pic més dur de la crisi al 2012 a un període d’impressionant creixement”. I això no surt d’un article d’opinió.

Finalment el diari The Guardian diu que si el terratrèmol encara no s’ha produït, deu estar al caure. Destaca que tot i que la “tossuda qüestió catalana” s’ha deixat una mica de banda durant aquesta campanya electoral (si més no a nivell espanyol), el vot independentista ha pujat i ha guanyat les eleccions catalanes en conjunt.

Sol si. Platja i cervesa també. Però el sud d’Europa crida l’atenció per alguna cosa més que pel seu turisme.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús