El nivell polític

A Catarroja no tenim caserna de la Guàrdia Civil, però sí una oficina que obri només de matí i que se suposa que està per a arreplegar denúncies, encara que en la pràctica sempre deriven el ciutadà al poble d’Alfafar, on està la Comandància.

Òbric parèntesi. I això ho sé no només com a veí, sinó també com a advocat del Torn d’Ofici adscrit a la comissaria d’Alfafar. Tanque parèntesi.

Des de Compromís vam proposar que, donada la situació econòmica de l’Ajuntament, no fóra el poble qui haguera de fer-se càrrec de pagar el lloguer d’esta oficina perquè la competència no és municipal, sinó que correspon a l’Estat a través del Ministeri de l’Interior.

Reòbric parèntesi. El mateix vam proposar en relació al centre d’especialitats mèdiques, el lloguer de la qual no paga la Conselleria de Sanitat, sinó l’ajuntament de Catarroja. Retanque parèntesi.

En eixe sentit vam presentar al Ple una proposta, que fou rebutjada per la majoria absoluta del Partit Popular, però no ens vam donar per vençuts i a través del diputat al Congrés Joan Baldoví la nostra iniciativa prengué forma de Proposició No de Llei, la qual també fou tombada per la majoria del populars a Madrid.

Fins ací, la cosa podria quedar en una anècdota de política local, però el PP de Catarroja va emetre una nota de premsa delirant en la qual acusà el portaveu de Compromís, Jesús Monzó, de fer una oposició “destructiva e irresponsable” (!), entre altres moltes coses, i es preguntava en un atac de despropòsit “¿Acaso este partido minoritario prefiere que la Guardia Civil se vaya del pueblo, para que los malhechores, incívicos o violentos puedan campar a sus anchas?”.

Este és, senzillament, el vergonyant nivell d’un partit que disposa de majoria absoluta a un poble de vora 30.000 veïns i la nefasta gestió del qual ens obliga, entre moltes altres coses, a pagar les factures als proveïdors municipals amb 1.000 dies retard.

Sempre s’ha dit que la política local és la més satisfactòria per la immediatesa i per la proximitat als problemes reals del ciutadà, però no hauríem d’oblidar que la política local també és la més propensa a posar en evidència les mancances intel·lectuals d’aquells que ens (mal)governen.

Etiquetes

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús