Crema el País

Hauríem de començar per una qüestió bàsica: el PP no és qui ha cremat els nostres boscos. Clar que no. Sí que és, en canvi, el responsable d’haver retallat els fons i les polítiques de prevenció any rere any i d’haver, fins i tot, destinat part d’estos diners a la visita de Ratzinger a València en 2010.

No han estat capaços d’oferir dades en cinc dies i hem hagut de recórrer a la NASA (!) per informar-nos de la superfície del País que se’ns cremava mentre Fabra i Castellano passejaven amb unes camises blanques impol·lutes davant la indiferència del Govern central, que ha tardat cinc dies a enviar un parell de ministres i confirmar que, efectivament, hem perdut 50.000 hectàrees.

El menyspreu del Govern espanyol per l’executiu valencià és la conseqüència d’anys de corrupció i de polítiques destrellatades i la por de Rajoy a veure’s esguitat pels escàndols i les causes judicials de la secció regional valenciana del PP és la que fa que preferisca fugir a vore un partit de futbol o a una reunió a Sevilla a vindre a València, perquè l’objectiu és no traure el morro per ací, no siga que li’l toquen. I, les coses com siguen, però si Rajoy no ve, el focus d’atenció es desplaça i els incendis passen a un segon plànol.

No han sabut previndre i no han sabut gestionar la tragèdia i poden provar a amagar-ho com vulguen, però els cels apocalíptics i les pluges de cendra que estem patint a tot el País des de dijous els delaten, ens omplin els ulls de llàgrimes i el cor de desassossec.

El Govern valencià no és, com deia, qui ha encetat els focs que encara cremen el País, però les seues polítiques són com el vent de Ponent o les temperatures altes: condicions adverses per a extingir-los.

Etiquetes ,

1 comentari

  • Vanessa

    11/08/2012 4:33

    quan parles d’alliberament a que et rrxeeeifes exactament, a fotre-li una cossa al cul a espanya marescudo i fer una altra espanya o frane7a xovinista perf2 amb una altra bandera?jo soc estic totalment convene7ut del meu independentisme 1er pq als colonitzadors s’els te que tractar amb el seu taranne0.2nd pq penso que aixf2 fare0 que la gent que viu a catalunya o sigui catalans visquem millors..3rd un independentisme-nacionalista ignora el punt 2, ja que canvia de bandera perf2 seguint amb 1milif3 de catalans amb nivells de pobresa o extrema pobresa 500euros al mes (salari be0sic) o menys no ho soluciona per mi l’independentisme ha de ser per millorar la vida de les persones i tot el tema banderes e9s un segon objectiu per alguns Amb aixf2 que dius de ERC i les poltrones estic totalment d’acord i la resta de partits 3/4 del mateix, segurament estare0s d’acord amb mi que macie0 proclama la repfablica catalana dins la federacif3 de pobles ibe8rics, mai l’estat catale0 l’fanic moviment independentista ibe8ric parlamentari es batasuna que quant estava al congreso i tenia el seu torn de paraula, deia euskadi askatasuna i el desalojaven a patades recordo algun cop que el 2nd parlamentari era La rahola en nom d’erc i el primer que deia era en castelle0 condendo los que me han precedido l’independencia nome9s arribare0 si l’objectiu e9s una millor vida per tots no per aromes de montserrat ni sedmbols ..Una altra historia e9s la llengua vehicular de tots el catale0 perf2 banderes, jaumes I, romanic i religions han de quedar fora dels objectius principals els nacionalismes foten fe0stic sigui catale0 o castelle0 l’alliberament vindre0 per altres principis o no arribare0

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús