Una enquesta

Abans d’estiu vaig assistir a una presentació de Noves glòries a Espanya, de Vicent Flor, i en un moment del debat posterior algú preguntà l’autor si veia possible que en el futur algun partit estiguera temptat de recuperar el blaverisme que representà en el seu moment la desapareguda Unió Valenciana.

Flor va dir, crec recordar, que el PP seria l’únic que podria fer ús de l’anticatalanisme en funció de com de mal dades li vingueren les coses electoralment. Jo, en canvi, em vaig mostrar totalment en contra d’esta possibilitat.

Pocs mesos després no només ha quedat en evidència que la meua capacitat d’anàlisi polític és la mateixa que la d’una sabata, sinó que només ha fet falta una enquesta que no atorga la majoria absoluta al PP perquè l’executiu de Fabra haja tret la pols a la burrera anticatalana i amenace amb castigar aquells que fan/fem ús del terme País Valencià.

És cert, ho estan fent, però, pense que en el fons l’estratègia del PP no donarà resultat perquè potser fins fa relativament poc de temps entre part de l’electorat valencià tenia certa repercussió apel·lar al sentiment anticatalanista i assegurar que els nostres veïns de dalt estaven disposats a furtar-nos la recepta de la paella o de l’allioli, però hem arribat a un punt en el qual estes sentències no se les creu ningú. Encara més: fan riure.

Els valencians estem més viatjats que als anys huitanta, hem llegit més llibres i molts hem follat a Barcelona i ja sabem que els catalans poden estafar els consogres amb les despeses de la boda d’un fill, però no tenen un especial interés en passar de Vinaròs.

Potser hem tardat una mica més del que calia, però ara ja sabem que els que han arruïnat i saquejat el país no poden fotre’ns por amb uns lladres de fora, perquè ja som conscients que els lladres els teníem dins de casa.

Etiquetes

1 comentari

  • David Ramón

    16/10/2012 13:17

    Hola Martí. Soc David d’icpv d’Albal. No venem la pell de l’os abans d’hora ni subestimem l’ arrelada força que encara té el blaverisme més cerril i la demostrada capacitat que temen els populars per a fer-la servir. Tota la vida vivint en Albal em dona cert grau d’experiencia al respecte d’això.

    Per cert, i com a anècdota, en alguns perfils jo també pose en l’apartat de situació geogràfica “entre l’horta i la marjal”, jajaja, que curiós

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús