El millor homenatge a Maragall

Més enllà de la programació oficial organitzada amb motiu de l’any Joan Maragall i de tots els actes populars que s’estan celebrant -i es celebraran- arreu del país, el millor homenatge que es pot fer al poeta barceloní, i a qualsevol escriptor, és la difusió de la seva obra entre els lectors de tota mena, més enllà dels estudiants i estudiosos, superant la membrana dels cercles erudits.

Per això és una bona notícia la publicació de la Poesia completa de Maragall en edició popular i compacta, a l’abast de tot el públic. La iniciativa és d’Edicions 62 que, com no podia ser d’una altra manera tenint en en compte l’objectiu, l’ha publicat dins el segell econòmic La Butxaca. L’edició, a cura de Glòria Casals i Lluís Quintana, incorpora els cinc llibres publicats en vida de l’autor: Poesies (1895), Visions & Cants (1900), Les disperses (1904), Enllà (1906) i Seqüències (1911). També incorpora poemes esparsos i Nausica, l’obra dramàtica en vers que va quedar inèdita a la mort del poeta, el 1911. Una bona oportunitat per capbussar-se entre els versos del pare de la nostra poesia contemporània.

Més: Joan Maragall a la Viquipèdia / Pàgina de l’AELC / Mishima vs. Maragall

2 comentaris

  • Tweets that mention El millor homenatge a Maragall – Ara.cat — Topsy.com

    02/12/2010 0:48

    […] This post was mentioned on Twitter by Jordi Lon Quintana, Òmnium Cultural. Òmnium Cultural said: El millor homenatge a Maragall – Ara.cat http://t.co/MicXGYl (@diariARA) […]

  • vacacega

    04/12/2010 16:49

    Sí senyor, per fi algú se’n fa ressò. A fe que aquesta edició i la celebració de l’any commemoratiu de la seva mort servirà per a promocionar la seva obra.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús