Projectar-se des d’un balcó

Valentia i originalitat. Tant l’una com l’altra són condicions necessàries -tot i que no automàtiques- per a l’èxit d’un projecte cultural. Valentia perquè impulsar iniciatives en el camp de les arts sempre és una aposta arriscada. Originalitat perquè, en un sector embafat d’esquemes repetitius i productes de masses, la imaginació és un valor en alça. Dues qualitats, aquestes, que estan a la base del Festival de Músiques des d’un Balcó, una iniciativa que dissabte va arribar a la tercera edició en el marc de la Festa Major de Sant Andreu, a Barcelona. Els ingredients semblen ben senzills: programar microactuacions de diversos estils (de la lírica a l’electrònica, passant pel jazz, el gospel o el rock) als balcons d’una plaça cèntrica en horari comercial. Però tots sabem que no hi ha receptes magistrals sense un bon cuiner a la rebotiga.

En aquest cas és en Josep Casellas, emprenedor del gremi de la producció d’espectacles, qui ens demostra que hi ha molt camp per córrer en el disseny d’activitats artístiques i en la programació d’espectacles de carrer. És qüestió d’esprémer el cervell (l’originalitat, que dèiem més amunt), però també de posar-hi voluntat i esforç, d’invertir-hi temps i, si cal, diners (valentia). “Mai no he fet targetes per vendre la meva feina. I ara això és com la meva targeta de presentació” em va dir en Casellas després de l’edició de l’any passat. Tot un encert i una bona estratègia de màrqueting, tenint en compte l’èxit de públic i el progressiu ressò mediàtic que ha aconseguit en aquests tres anys. Vet aquí la fórmula, doncs: valentia, originalitat i saber projectar-se. Si cal, des d’un balcó.

Més: Web del Festival /Facebook del Festival / Josep Casellas al Myspace / Josep Casellas al Twitter

Foto: Pere Virgili

1 comentari

  • Balconitis a Ara.cat | Balconits

    28/10/2011 12:49

    […] del text publicat per Jordi Lon a Ara.cat, el 10/12/2010. Llegiu el text integral aquí. Previous postBalconitis a Time Out Next postEl Diari Segre recomana la […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús