Univers Mariscal

En una hipotètica enquesta a peu de carrer on la pregunta fos ¿qui és Mariscal? auguro que les respostes serien ben diverses: un dibuixant, un pintor, un dissenyador, l’autor del Cobi… Totes correctes. I encara n’hi podria haver alguna més, sobretot si l’enquesta es fes a la sortida de l’exposició que fins al 31 de gener es pot veure –i viure- a la planta noble de la Pedrera. La mostra recull la trajectòria d’aquest valencià (resident a Barcelona i estiuejant a les Illes Balears) que des dels anys setanta ençà ha transitat per diversos estils, tècniques i disciplines artístiques: el còmic, la il•lustració, el disseny tipogràfic i corporatiu, la pintura, la instal•lació, la poesia visual, l’interiorisme… El visitant hi pot reconèixer (o descobrir, depèn de l’edat) icones visuals de les últimes dècades, com les lletres BAR-CEL-ONA, les revistes il·lustrades, els garriris, els ninots d’Escola Valenciana, o la gamba del Moll de la Fusta, per posar només alguns exemples. Però també pot sorprendre’s amb la seva dimensió publicitària i cinematogràfica, o amb els treballs realitzats en el disseny de mobles i d’objectes utilitaris.  Tal com passa amb qualsevol artista, l’obra de Mariscal pot agradar més o menys, però ningú pot negar-ne l’originalitat i aquell estil fresc, divertit i un xic insolent que la fa reconeixible gairebé a primer cop d’ull. L’exposició, doncs, és una oportunitat per fer una immersió i (re)descobrir l’univers Mariscal. No us la deixeu perdre.

Més: Web de l’estudi Mariscal / Mariscal al Facebook /Web de l’exposició

1 comentari

  • Myriam

    16/12/2010 18:02

    Ahir vaig anar a l’exposició i en vaig sortir molt contenta.
    Ja ho dius bé, és tot un descobriment de l’obra de Mariscal! I a més està molt ben organitzada: la presentació dels materials és genial!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús