Tenim la paraula

El passat 10 de juliol, un milió i mig de persones van sortir al carrer i van convertir la paraula en una eina, en un clam de dignitat. La Nit de Santa Llúcia, que des de fa 60 anys és la festa de les lletres catalanes i, per tant, de la paraula, reprèn avui l’esperit d’aquella mobilització històrica i el posa damunt l’escenari de l’Àtrium, a Viladecans. La gent té la paraula. Una paraula que pot ser dita, escrita o cantada. Per això, sota la direcció escènica de Joan Font, l’auditori serà pres per persones de la vila, persones de totes les edats que, com fan sempre des de l’Agrupació Cultural Mossèn Cinto Verdaguer, posaran veu a la paraula. Els acompanyaran els membres de Cor de Teatre, que amb les cordes vocals i els objectes quotidians com a únic instrument construiran la banda sonora de la nit, la paraula cantada. També hi dirà la seva la companyia Càndida, que, a cop de pinzell, farà de la paraula escrita, dibuixada, tot un espectacle per als ulls.

La cultura catalana és viva perquè la gent la fa viure. Per això, des d’Òmnium Cultural volem donar el protagonisme d’aquesta nit de les lletres als escriptors, als creadors, als comunicadors; però també, i sobretot, als espectadors, als lectors, a les entitats, a cadascú de nosaltres. Perquè sabem que som molts i que tenim veu. I ara tenim la paraula.

(Escrit per al programa de mà de la 60a Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes)

Actualització (18/12): Premis literaris lliurats a la 60a Nit de Santa Llúcia (Ara.cat) / Premis comunicatius lliurats a la 60a Nit de Santa Llúcia (Omnium.cat)

Vídeo de la Nit (Tv3.cat) / Crònica de Nit al Telenotícies (Tv3.cat)

2 comentaris

  • Antonio Carvajal Ruiz

    23/12/2010 1:10

    Molt bé. Es nota que vius la llengua i la cultura del país. És un petit escrit vibrant. És un mitin (en el millor sentit de la paraula mitin) sincer per la paraula, la cultura y la llibertat del páis.

  • Jordi Lon

    02/01/2011 19:07

    Gràcies, Antonio.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús