El teatre piulat i l’absurd de la gala en fals directe

Ahir al vespre vaig tenir el privilegi de participar en una sessió de teatre molt especial a La Villarroel: una prèvia de l’obra Íncubo per a tuitaires, blocaires i altres usuaris de les xarxes socials que, amb permís dels actors i el director, i amb la complicitat del wi-fi, vam piular en temps real les sensacions i emocions que ens suggeria la representació. Una experiència de comunicació cultural reeixida, innovadora i, segons els seus organitzadors, pionera a Europa. Caldrà prendre’n bona nota. (Podeu veure’n part del resultat a Twitter seguint el hastag #incubo).

Una mica més tard vaig viure l’altra cara de la moneda: la retransmissió en fals directe per TV3 de la gala dels Premis Gaudí. Anys enrere la cosa no hauria tingut més importància: el decalatge entre el lliurament dels guardons i l’emissió del programa hauria passat desapercebut. I tots contents i enganyats. Però en l’era de la immediatesa i les xarxes socials, quan tothom coincideix a dir que la televisió es veu millor si es segueix alhora pel Twitter, l’anècdota s’ha elevat a la categoria d’absurd. I és que si algun reclam tenen aquestes gales és l’emoció d’anar coneixent els premis al mateix moment que es proclamen. I aquesta emoció, ahir, va quedar en un no-res. Llàstima.

3 comentaris

 • Tweets that mention El teatre piulat i l’absurd de la gala en fals directe – Ara.cat — Topsy.com

  18/01/2011 3:03

  […] This post was mentioned on Twitter by Elisa Díez. Elisa Díez said: RT @JordiLon: El teatre piulat i l’absurd de la gala en fals directe – http://t.co/FTmvpyv (@diariARA) #premisgaudí #incubo […]

 • Sergi Estévez

  18/01/2011 12:19

  Una molt bona experiència que també vaig tindre el gust de compartir. En un futur us podeu imaginar la figura del CM del guió o un coordinador que faci que la obra tingui una doble vertent, però en silenci?

 • #Twitteatre: comença la funció – Ara.cat

  21/03/2011 14:06

  […] enrere explicava l’experiència – inèdita a Europa- de retransmetre una obra de teatre en directe, via […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús