#Twitteatre: comença la funció

Dies enrere explicava l’experiència – inèdita a Europa- de retransmetre una obra de teatre en directe, via Twitter, des de la platea de La Villarroel. La iniciativa formava part de la promoció de l’obra Íncubo, del jove autor Àlex Mañas. Ahir va tenir lloc la segona part d’aquesta experiència de teatre 2.0. Aquest cop, l’escenari era el teatre Romea i l’obra, tot un clàssic: el Conte d’hivern de William Shakespeare.

A diferència de la vegada anterior, els tuitaires no vam piular durant la representació sinó que, un cop acabada la funció, vam participar, mòbil en mà,  en un col·loqui amb els actors i la directora Carme Portaceli i – el que és més interessant- amb altres persones que, sense ser-hi físicament, ens feien arribar els seus comentaris i preguntes mitjançant el hastag #twitteatre.

A aquestes alçades, afirmar que Twitter i les xarxes socials d’immediatesa han capgirat els paradigmes de la comunicació, ja no és cap novetat. Només cal veure el paper clau que han tingut en les revoltes del sud de la Mediterrània per veure que això és imparable. I aquestes dues experiències parateatrals posen de manifest que la revolució ha arribat, també, a les estratègies de promoció i comunicació cultural, on les xarxes socials no només són una eina útil per a la difusió dels espectacles sinó, sobretot, per a la cerca de nous públics, que és la gran assignatura pendent.

És d’esperar que, després del #twitteatre, apareguin experiències de #twitcinema, #twitconcert, #twitexposició, #twitpasarel·la i, per què no, de #twitdegustació gastronòmica que, amb la mateixa vocació participativa, facilitin la incorporació de persones inicialment profanes a aquestes experiències culturals. Comença la funció.

6 comentaris

 • Tweets that mention #Twitteatre: comença la funció – Ara.cat — Topsy.com

  25/02/2011 19:50

  […] This post was mentioned on Twitter by Elisa Díez, Jordi Lon Quintana. Jordi Lon Quintana said: #Twitteatre: comença la funció – Ara.cat http://t.co/usiWyyr via @diariARA […]

 • Núria Pujolàs

  25/02/2011 21:37

  Gràcies pel teu article!…com sempre molt interessant!…Al Teatre de Ponent (de Granollers) fem una primera prova pilot el dia 1 de març a dos quarts de nou en uns “esquitxos teatrals” per explicar la programació del trimestre següent!…

 • enric carvajal

  02/03/2011 11:02

  Què se n’ha fet de l’experiència íntima de llegir un llibre,d’entrar sol als cinemes Verdi a veure una pel.lícula que saps que no entendràs,i que només et farà pensar…
  Sempre hi haurà un reducte social que per manca d’habilitat en l’ús de les tecnologies,per manca de recursos,per manca de costum,o per tria pròpia…preferirà,al gaudir de fer un cim, no tenir la necessitat de twittejar-lo …serem extranys en aquest món digital?

 • Jordi Lon

  04/03/2011 16:34

  Enric, no pateixis. Al meu parer, la tecnologia i, en aquest cas, les xarxes socials serveixen per complementar algunes experiències culturals, no pas per substituir-les. Continuem sent lliures per triar el plaer de la vivència directa, aliena al món digital.

 • Prínceps al soterrani | Retalls d’asfalt

  06/03/2011 14:16

  […] l’obra va tenir lloc un twittcol·loqui. Interessant iniciativa (en parla també en Jordi Lon), que aquell vespre coincidir amb una twitttertulia literària amb la gent de Llegim i Piulem. Dues […]

 • Prínceps al soterrani | oriolllado.cat

  02/04/2013 11:05

  […] l’obra va tenir lloc un twittcol·loqui. Interessant iniciativa (en parla també en Jordi Lon), que aquell vespre coincidir amb una twitttertulia literària amb la gent de Llegim i Piulem. Dues […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús