Un tàndem al portal. #artalcarrer

Versió grafitti d’El tàndem, de Ramon Casas, en un portal del carrer Petritxol de Barcelona. Autor desconegut.

El quadre en què s’inspira aquest grafitti és de 1897. Ramon Casas va regalar-lo a Pere Romeu, amic i propietari de la taverna Els 4 Gats del carrer Montsió (feu dels modernistes barcelonins). El títol oficial de la pintura és Ramon Casas i Pere Romeu en un tàndem i va estar penjada a la paret d’aquest local en la seva primera època. Actualment es conserva al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Al seu lloc d’origen s’hi pot contemplar una reproducció.

L’obra recull l’esperit innovador del Modernisme català que, enlluernat pels avenços tecnològics i estètics que bullien a Europa a finals del segle XIX, va modernitzar la cultura catalana en el camp de les arts plàstiques, la música, la literatura i, és clar, l’arquitectura. Més d’un segle després, algú ha decidit homenatjar aquest moviment en un dels carrers amb més encant de Barcelona.

[Fotografia feta amb dispositiu mòbil | Jordi Lon]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús