Quan les matemàtiques costen

 

El ministre Wert va aprovar fa poc un RD Llei que instava les universitats a començar a escurçar els graus a favor dels màsters. És el que es coneix popularment com el 3+2.

En aquesta reforma es devalua el grau escurçant-lo tot fent imprescindible cursar màster, que passaria a tenir una durada de dos anys (del 4+1 actual a 3+2).

L’assumpte ha trobat l’oposició frontal, quasi unànime, de la comunitat universitària que ha criticat la manca de diàleg i els pocs fonaments acadèmics de la reforma. Per defensar-se, Wert, ha afirmat que permetrà abaratir el grau perquè durarà menys anys.

Altrament des del ministeri admeten que encara “no han pogut” calcular el cost que suposarà per les famílies que es dobli la durada dels màsters. Quina barra! És ben bé que les matemàtiques són feixugues només quan a ells els interessa.

És que es pensa que ens hem begut l’enteniment? Si l’única llança que pot trencar a favor seu és que com que es cursen menys anys de grau el seu cost total serà menor és que la reforma és pitjor del que ens pensàvem.

Wert treient anys de grau a canvi d’implementar-ne un d’addicional pel màster el que fa és encarir enormement els costos. És com si a partir d’ara ens racionessin l’aigua i ens obliguessin a beure suc.

De ben segur que si ens prohibeixen la aigua acabarem gastant menys diners en aigua però molts més en suc. Ministre, no feu de la nostra necessitat de formar-nos la vostra excusa per elititzar l’educació.

Com diria l’amic Ovidi, Ja no ens satisfà l’aigua, volem el suc sencer.

 

arton1357

 

 

1 comentari

  • espanya resta

    11/02/2015 10:02

    hahahahha realment són el que no hi ha. Llàstima en tenim d’haver de conviure amb aquesta colla de cafres

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús