Doble R: Rato rodó

La calor encara no és extrema, però es fa de nit tan tard, que sembla que l’estiu ja arriba. Ahir vam alçar copes per motius molt diversos i vam oblidar les conclusions. Avui és un fals dissabte que al vespre serà diumenge.  Les nostres vides han canviat, però avui torna a ser nou de maig i això, Gregoris i Gregòries a banda, al meu poble vol dir festa.  Fa anys, crèiem que era una de les nits més importants de l’any, expectatives altes i intencions concretes, potser per tot allò de tenir tot i tots concentrats en un mateix lloc brindant, rient i ballant, sense poca més història.

Sí, així en fred sona absurd, però més o menys tots sabeu de què parlo. En el fons potser estaria bé que aparegués algú a tots els nostres jos de quinze o setze anys, per avisar-los que les nits de festa major s’acaben assemblant molt les unes a les altres, que els desitjos existiran sempre i que segons quines coses tampoc s’han de prendre massa en serio.

En serio és per prendre’s la carrera de qui fou vuit anys Ministre d’Economia i Hisenda, i després va ser nomenat Director gerent del Fons Monetari Internacional, sota prèvia pressió de Rodríguez Zapatero.

El mateix senyor que en veure la fallida de Lehman Brother no va tardar en abandonar el FMI per passar a treballar per diverses institucions bancàries, entre les quals es troba el Banc Santander.

El mateix senyor que a principi de l’any 2010 entra com President de Caja Madrid i dotze mesos després estava presidint el banc resultant de la fusió de caixes denominat: Bankia. D’entre les caixes fusionades, es troba Bancaja, entitat amb seriosos problemes pels prèstecs concedits principalment a la Generalitat Valenciana.

El mateix senyor amb qui Luís de Guindos, actual ministre d’Economia, no comparteix el seu criteri de solvència per Bankia i per això ha previst injectar-hi 10.000.000.00 d’euros amb diners de tots. I este mateix senyor com ha reaccionat davant d’esta decisió? Abandonant l’entitat.

Nom del senyor: Rodrigo Rato.

Carrera polític-econòmica:  rodona per al desballestament, però.

Foto: Iulian Zambrean

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús