Diagnòstic del govern de Rajoy: extremadament dèbil

 

Com és possible que un govern que va arribar al poder fa menys de sis mesos, acaparant el major poder central, autonòmic i local, que mai un partit havia aconseguit en la nostra democràcia, patisca d’una extrema debilitat? Com pot estar en les cordes un govern recolzat per una enorme majoria absoluta enfrontat a una oposició quasi inexistent?

La resposta està en la manca de legitimitat per fer el que està fent. Per descomptat que gaudeix de legalitat, i que és el govern de tots els espanyols resultat d’unes eleccions lliures. Estes constitueixen una raresa en la història d’Espanya, per la qual cosa cal defensar-les amb totes les nostres forces. En canvi, únicament el 30% dels espanyols amb dret a votar va recolzar el Partit Popular, motiu pel qual el no ens representen està bastant fonamentat.

Però a més, el govern ha incomplert totes i cadascuna de les promeses amb les que s’alçà amb el triomf electoral, destruint el pacte amb els ciutadans que suposa la democràcia. La base d’esta és que la sobirania resideix en el poble, però el govern l’ha enganyat des del principi, per tant, el mandat que li donaren s’ha trencat en mil bocins. Les promeses de centrar la legislatura en la lluita contra l’atur i en la defensa del model social, se les han passades totalment pel folre dels vestits que no paguen, des de el mateix moment que el govern va prendre possessió.

Per últim, la raó per la que s’ha actuat d’esta manera s’ha esfumat este cap de setmana, quan hem passat a estar intervinguts. El suposat saber fer que anava a impedir la intervenció havia estat l’excusa que havia emparat prendre decisions que els ciutadans no compartíem, però que suposadament era precís prendre. Però resulte que també això ha resultat ser mentida. Totes eixes decisions doloroses i que ningú volia ni acceptava no han servit per mantenir la nostra sobirania, i la intervenció ha desautoritzat totalment a este govern, que ha fet de la mentida una pràctica habitual.

Tot això explica l’extrema debilitat del govern. El govern sap que no té cap legitimitat per fer el que fa i que els ciutadans, de qui va rebre el poder per governar, no vol que prenga les decisions que està adoptant. El govern sap perfectament que tot i que la legislatura acaba de començar, pren d’un fil perquè està subvertint el sistema democràtic, amb les conseqüències que això comportarà.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús