3, 2, 1: Foc i Rescat!

Ha passat una plàcida tarda d’estiu quan cap indici ni ningú s’ha atrevit a presagiar una imminent fuga de la normalitat.

Els incendis ens recorden excel·lentment que vivim en el regne de les absències, gràcies al qual hem aprés a encaixar a la perfecció entre l’oblit i el dolor.

S’acomiaden els pins de la infantesa, s’acomiaden les cigales que passen llista.

La carretera es fa estreta, tant que sols hi caben les flames, fins on baixa el foc de les muntanyes.

Pagesos emmudeixen davant les anades i vingudes dels bombers. S’estimen els boscos perquè ho són tot en la seua vida, per això ara ells també estan a punt d’ajudar els qui venen de fora a tancar el pas del foc i espantar les flames que s’ho volen emportar tot. Aixequen la vista i no són núvols el que s’aixeca com si la mar i el cel s’ajuntaren. S’encenen les espigues i la gent del poble s’afanya a pujar a la muntanya corrent. Però no tots poden. Ja és tard.

Després, res més que una estesa de flames, fum i cendres i el bosc ha desaparegut. Les flames compleixen amb obstinat determini i impecable pulcritud la seua tasca, deixant darrere seu un desolador paisatge de mort, cendra i destrucció i impossibilitant qualsevol via d’escapatòria, que no fóra la mar.

La calma, senyors governants, té una insana tendència a la traïdoria i els incendis del País Valencià i Catalunya han estat un magnífic exemple. Queden advertits.

S’han produït incendis aterradors que han portat la mort al nostre país. No més provocació. No més arrogància. No més desordre. No més mutisme. Miren els rostres desencaixats i expressions terroritzades dels nostres bombers i reaccionen!

Accepten amb fermesa i valentia la derrota contra la irreprimible força de les flames. Prou de pensar en el seu propi benestar i pensen en el nostre incert futur, bàsicament perquè el futur s’aclarirà de tal manera que no admetrà ja cap mena de dubte. Centren els seus esforços en el que més ens interessa a tots: salvar la vida del nostre país.

Senyors governants, el rescat exigeix velocitat en la seua execució i seguretat en totes les accions, incloent-hi les més ínfimes i sovint infravalorades per vostès, com ho són les dels nostres bombers.

#maimés

#gràciesbombers

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús