Escriure

Segurament no m’has trobat a faltar. Segurament ara mateix m’estàs llegint sense cap raó concreta que t’ha portat fins aquí. Segurament no m’has llegit mai abans. I segurament just fa pocs segons has fet click i has sortit.

Escriure no és fàcil i a mi amb el temps em costa més encara. LLegeixo llibres i diaris, millor dit, el diari, i cada vegada admiro més i envejo els professionals de la ploma. Sé que no en seria capaç d’escriure un text decent cada dia. És aquesta la idea que em ve al cap en acabar de llegir l’opinió diària del Sebastià Alzamora. El millor.

Però després arriba l’estiu i qui més em vol em regala l’últim llibre de l’escriptor mallorquí. I a les primeres pàgines ja sóc conscient de la delícia que tinc a les mans. Hi ha un ritme, una musicalitat rere fons de cada línia, que em fa sentir més bé sols llegint-la.

Tranquil·litat, no faré ara cap crítica literària! Però permeteu-me convidar-vos a llegir la que va escriure el segon millor de l’Ara i que, per cert, va provocar que em deixara a mitges aquesta nova entrada del bloc. Per què clar, després de llegir l’Aragay qui gosa escriure del mateix? Jo no, és evident.

Dilluns 16 de setembre de 2013. Un poc més d’un quart de les onze de la nit, escolto les següents paraules dites pel Guillem Clua en una entrevista que li fa la Júlia Bertran al programa que més m’agrada. (L’Alzamora és a l’escriptura el què l’Ànima és a la televisió):

Si tu vols estar davant l’ordinador i dir “vaig a escriure una història universal”, no et sortirà. Tu escriu del què saps, del què sents i escriu del què vols que la gent sàpiga o del què vols que la gent s’emocioni. I a partir d’aquí sortirà la resta.

Fàcil eh? Inicio aquest nou curs acadèmic amb el propòsit d’escriure més sovint. La moleskine i l’estilogràfica ja les tinc a punt. Següent pas: fer la llista de tot allò que sé i de tot allò que sento. Pròximament la llista.

//

1 comentari

  • David Verdejo

    23/09/2013 9:08

    M’ha agradat molt l’entrada i m’he sentit molt identificat amb ella.
    A mi també m’agradaria saber escriure bé, però no és fàcil i menys encara fer-ho sovint.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús