El naixement de 40 dies de compres il·luminades

Dissabte va començar oficialment el Nadal a Terrassa, almenys en el referent a la part comercial. L’Alcalde i una llarga comitiva de personalitats polítiques van inaugurar oficialment la temporada de compres, establertes pel període que va del 28 de novembre al 6 de gener, que és el temps que romandrà obert l’enllumenat dels carrers (518 punts de llum). El finançament d’aquesta lluminosa iniciativa prové dels propis comerciants, amb una ajuda quantiosa per part de l’Ajuntament. Segons informen al web del consistori la implantació de la tecnologia LED en l’enllumenat permetrà estalviar-se fins al 80% del consum elèctric.

L’altra pota de la inaguració la forma el pessebre municipal que s’instal·la any rere any al Raval de Montserrat. Aquest any, les entitats implicades en l’elaboració del pessebre han estat Càritas i l’Agrupació de Pessebristes de Terrassa. La primera entitat –escollida com a reconeixement per la seva tasca d’interès social– ha estat l’encarregada de trenar-ne el missatge, mentre que la segona n’ha fet la construcció.

La idea de Càritas és fer un paral·lelisme entre diferents parts de l’escenificació del naixement de Jesús i les tasques que la caracteritzen. Així, comparen el portal amb el fet que Càritas té la porta oberta per acollir tothom; el naixement de Jesús amb el fet que l’entitat acull persones en situació de pobresa i necessitat; el pou amb l’aigua necessària per la vida com Càritas procura que la persona visqui dignament, i l’estrella com la llum que il·lumina el futur, missatge que l’entitat transmet amb la seva creença que “un altre món és possible“.

Fent una googlejada ràpida a aquesta frase trobem uns resultats ben peculiars, amb Revolta Global i Attac pel mig. Curiositats del Sistema. Un altre món és possible, si, però il·luminem-lo, no fos cas que ens oblidéssim de gastar.

Veure vídeo de la inauguració.

2 comentaris

 • Tweets that mention El naixement de 40 dies de compres il·luminades – Ara.cat — Topsy.com

  29/11/2010 18:56

  […] This post was mentioned on Twitter by marcroca, Laia. Laia said: RT @marcroca: 'El naixement de 40 dies de compres il·luminades' a #ObservatoriEgarenc http://bit.ly/h4tSpo #fb […]

 • terrassenca “global”

  29/11/2010 19:15

  Només dir que no és una curiositat del sistema que “Un altre món és possible” surti en boca de Revolta Global o ATTAC. Aquest eslògan va tenir una dimensió MUNDIAL en les manifestacions del moviment global els anys 1999-2001 (Seattle, Gènova, entre altres) on grandissimes manifestacions pacífiques van unir cristians de base i anarco-punks del “black block”…

  Ànims amb el bloc!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús