Molt millor a Terrassa que a Sabadell, on vas a parar!

A Terrassa hi ha unes 40 sales de cinema, no està gens malament tenint en compte que només tenim tres cinemes (Catalunya, Cinesa parc Vallès i Segle XXI ACEC). Fent una ullada a l’edició en paper del diari que allotja aquest bloc, trobem que un total de dues pel·lícules es poden veure parlades o subtitulades al català: la del Harry Potter i Gru, el meu dolent preferit. Les dues al cinema Segle XXI ACEC.

Ni més ni menys que el doble de les que es poden veure avui a Sabadell. De tant en tant els passem la mà per la cara;-)

La situació és ben trista, però és un mal endèmic que afecta a tot el país, per tant poca cosa es pot retreure a Terrassa. Amb tot, tenim un punt on hi podem incidir, i és el Cinema Catalunya, equipament cultural de titularitat municipal des de l’any 2000 i seu terrassenca de la Filmoteca de la Generalitat.

Com a equipament públic i que no juga a la lliga de les grans estrenes, se li pot exigir una cartallera més acord amb la realitat lingüística de Terrassa, on es parlen moltes llengües, entre elles la pròpia de Catalunya. Per tant, no estaria de més que l’Ajuntament valorés la possibilitat d’escollir la cartellera tenint en compte la qualitat i aplicant criteris de discriminació positiva de la llengua catalana.

I, queda una altra branca per explorar: els cine-clubs de Terrassa.

4 comentaris

 • Tweets that mention Molt millor a Terrassa que a Sabadell, on vas a parar! – Ara.cat — Topsy.com

  10/12/2010 10:40

  […] This post was mentioned on Twitter by marcroca and Xènia, carlesprat. carlesprat said: RT @marcroca: Molt millor a #Terrassa que a #Sabadell, on vas a parar! #ObservatoriEgarenc http://t.co/IIMN4a5 via @diariARA […]

 • Toni Padilla

  13/12/2010 13:50

  Tu ho dius, de tant en tant ens passeu la mà per la cara. Però només de tant en tant. Perquè en futbol, només cal recordar els darrers Sabadell-Terrassa. ;)
  Una abraçada Marc, gran blog!

 • Xell Pujol

  13/12/2010 23:40

  Jo fa temps que vull reclamar que al Cinema Catalunya s’hi facin versions originals! Jo crec que la societat terrassenca està preparada per començar a viure el cinema en VO.

 • Terrassa opta als Premis Goya i reposa Pa Negre – Ara.cat

  21/03/2011 14:04

  […] fa uns dies parlava del mal estat del cinema en català a casa nostra i, concretament, a Terrassa, avui hi ha un parell de notícies bones al respecte. Tot és a propòsit de la pel·lícula Pa […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús