La Plaça del Progrés ecològic

progrés.jpg L’abril que ve farà un any que tenim a Terrassa un punt de recàrrega electrica per a vehicles a la Plaça del Progrés (foto). Encara no hi ha vehicles d’aquests, per això ningú ha utilitzat aquest servei fins al moment. L’Ajuntament diu que és “una aposta de futur”. Alguns dels principals problemes per a la implantació dels vehicles electrònics són: l’elevat cost de producció, la baixa autonomia d’aquests vehicles i la manca d’una infraestructura de recàrrega preparada. Nosaltres comencem a complir amb el tercer requisit, suposo que el què falta és pedagogia sobre el tema i temps, força temps. Fa uns mesos, el suplement econòmic d’El Punt –L’Econòmic– publicava un excel·lent reportatge sobre aquest tema, no us el perdeu: El motor gira el volant cap al verd.

7 comentaris

 • Niujaus

  21/01/2011 10:27

  A la ctra. Rellinars hi ha un “concessionari” de vehicles verds. Crec que només tenen motos i bicis (bicis amb motor, no ho acabo d’entendre)… Així que si algú vol estrenar el carregador de vehicles, ja sap on anar a gastar-se els duros! ;)

 • lliurealbir

  21/01/2011 10:52

  uep niujaus,

  em sembla que n’he vist una altra al carrer Sant Gaietà davant de la biblioetca central!

  A mi em generen molta curiositat les motos aquestes. M’agradaria provar-ne una.

  salut!

  PD: Marc, no s’hi pot posar la url als comentaris ?

 • mroca

  21/01/2011 11:04

  Gràcies Niujaus per la info del concessionari. I, Albert, passo la pregunta a l’ARA, però em sembla que no.

  Salut!
  Marc

 • Otger

  21/01/2011 11:16

  I aquest carregador és compatible amb tots els vehicles elèctrics que actualment hi ha al mercat?
  Per altre banda, en algunes ciutats la policia municipal ja utilitza motos elèctriques. Si es fa l’aposta, no seria una bona manera de donar exemple?

 • Tweets that mention La Plaça del Progrés ecològic – Ara.cat — Topsy.com

  21/01/2011 11:32

  […] This post was mentioned on Twitter by albert, marcroca, terrassa21, Webs Catalunya, c_mm and others. c_mm said: RT @lliurealbir: acabo de comentar a @marcroca La Plaça del Progrés ecològic de #Terrassa a #ObservatoriEgarenc http://bit.ly/gf59bj […]

 • Raulmuto

  21/01/2011 17:00

  Jo passo davant del concessionari que comenta Niujaus. Avui em fixaré millor i penjaré alguna foto, i com diu, hi ha motos, “bicis” i fins i tot algun cotxe.
  Personalment m’agadaria una moto elèctrica, ara tinc una de benzina però el problema deriva en poder-la carregar de nit en un pàrquing comunitari.

 • Raulmuto

  26/01/2011 11:57

  He pogut comprovar que en el concessionari que es citava anteriorment, estan a la venda motos i “bicicletes” elèctriques. Els cotxes són de 2ona mà i de benzina, per tant, no elèctrics

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús