On anem de vacances segons el Diari de Terrassa?


Mostra Diari de Terrassa, agost 2011 en un mapa més gran

Els terrassencs que passen l’estiu a Catalunya estiuegen majoritàriament al Baix Empordà i, concretament a Palamós. Així es desprèn del mapa que teniu sobre aquestes línies, on podem veure tots els quioscos de Catalunya (per municipi, carrer i comarca) on es pot trobar el Diari de Terrassa (DdT) durant l’estiu i, més concretament, els dissabtes 30 de juliol i 6, 13 i 20 d’agost. Si la memòria no em falla, altres anys es podia comprar la resta de dies de la setmana, però això ha quedat restringit als dissabtes, dia gran en vendes per a aquest mitjà.

A simple vista, mirant el mapa, veiem que els terrassencs estiuegen majoritàriament a la Costa Brava i a la Costa Daurada, amb dues excepcions ben marcades a l’interior, la Cerdanya (amb 6 punts de venda) i el Ripollès (5). Enlloc més de l’interior es pot trobar el DdT a l’estiu.

Per municipis, el que té més punts de venda és Palamós (7) i, per comarques, la mateixa on s’ubica aquest municipi, el Baix Empordà (28). Altres comarques que destaquen són el Baix Penedès (14), l’Alt Empordà (13), el Maresme (13) i la Selva (11).

Mar o muntanya? Tot i tenir una trajectòria molt marcada per l’excurcionisme, estar envoltats de vegetació i disposar d’entitats amb una trajectòria molt dilatada i reconeguda, com el Centre Excurcionista de Terrassa (que enguany celebra els 100 anys!), si tenim en compte els punts de venda del DdT a l’estiu, ens tira molt més el mar que la muntanya, almenys a l’estiu.

Tot plegat, no deixa de ser un divertimento, però es podria considerar força acurat a la realitat si ens creiem que el DdT ha fet un bon estudi de mercat abans d’emprendre la seva expansió estiuenca al llarg de tot el litoral català.

L’altra pregunta que ens podríem fer és si s’han anat analitzant i actualitzant els possibles canvis de destins dels terrassencs al llarg dels anys o, per contra, el DdT es va estancar amb les dades amb què treballava quan va començar el seu periple estiuenc ara ja fa molts anys.

Després d’haver posat al mapa els bars de Terrassa on podem trobar connexió WiFi (si en falten, digueu-m’ho i l’anem actualitzant), aquesta ha estat una nova incursió en el món Google Maps. El mapa dels bars amb WiFi es pot considerar com un servei útil per als internautes terrassencs. Aquest mapa (que hauria d’haver fet el propi DdT!) seria més un experiment sociològic, tot i que amb una base científica poc sòlida;-)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús