Jack Wilshere, el ‘gunner’ que escolta al Rei del pop…

jack-wilshere-arsenal-2010-2011.jpg

La nit en què el futbol s’ha fet un gran homenatge a l’Emirates Stadium, un marrec de 19 anys ha aprofitat l’aparador de la Champions per posar-se al centre dels focus del futbol mundial. I és que avui el gran protagonista de l’Arsenal-Barça no es diu ni Leo Messi, ni David Villa, ni Cesc Fàbregas, o ni tan sols Andrei Arshavin (perdona’m, Andrei, per aquesta blasfèmia que acabo de cometre…). Aquesta nit, el rei de la festa ha estat Jack Wilshere. Com que això no és un espai exclussivament futbolístic, tampoc explicarem ara la vida i miracles del petit Jack. Però per fer-ne cinc cèntims, direm que en Wilshere porta a l’Arsenal des que tenia 9 anys, i el 30 de setembre de 2008 es va convertir en el debutant més jove de la història dels ‘gunners’ a la lliga, quan va saltar al camp davant el Blackburn Rovers amb només 16 anys i 256 dies. L’any passat va jugar cedit al Bolton, i a l’agost Fabio Capello el va fer debutar a la selecció anglesa. I moltíssima gent a la Gran Bretanya coincideix a dir que aquest migcampista tan versàtil i tan poc britànic amb la pilota als peus serà una de les figures principals del futbol anglès en un futur no massa llunyà. Sigui com sigui, deixeu-me que us expliqui quina és la vinculació d’aquest fanàtic del twitter amb L’Orella de Chygrynskiy…

Jack-Wilshere-of-England--007.jpgResulta que Jack Wilshere té uns gustos musicals inversament proporcionals a la seva qualitat com a futbolista. Sí, és clar, això és una opinió molt personal (quina bajanada, oi? Hi ha alguna opinió que no ho sigui, de personal?). Però com que aquest blog l’escric jo, poso el que em surt del teclat. I ara el que el teclat em dicta és precisament això. Per ser més precís, vull pensar que en Jack, als seus 19 tendres anyets, està encara en procés de formació personal. I passa per aquella fase de dubtes i contradiccions (és cert, crec que aquesta fase no la superem mai, tinguem 19 anys o en tinguem 99), en què està perfilant caràcter i gustos. Inclosos els musicals, que ara per ara estan en aquell terreny entre l’eclecticisme extrem i la contradicció. Per exemple, en un extrem, a en Wilshere li agraden productes ben comercials com la cantant/actriu de Disney Channel Ashley Tisdale, el guanyador al 2009 de ‘X Factor’ (l’OT de la Gran Bretanya) Joe McElderry, o el cantant d’R&B Ne-Yo. En l’altre, artistes certament interessants com en Greg Ashley (membre també de bandes com Gris Gris, The Mirrors, o The Strate Coats), que absorbeix l’atmosfera psicodèlica de la seva Califòrnia natal en discos hipnòtics que requereixen de diverses escoltes per trobar-li els mil i un matisos, estirat còmodament al sofà de casa…

jackrelax.jpg

Consideracions del sofà de Wilshere al marge, qui probablement ocupi el nº1 de les preferències musicals de la nova perla del futbol anglès és, ni més ni menys, que Michael Jackson. Això és el que es desprèn de la llista que va fer en Jack per a la fundació benèfica Fairsharemusic.com, i que tothom que vulgui es pot descarregar per internet, previ pagament d’un donatiu. I és que, de les 10 cançons que va triar Wilshere, 4 eren del Rei del pop: ‘Billie Jean’, ‘Man In The Mirror’, ‘Rock With You’, i ‘Wanna Be Startin’ Something’. 3 més, de Jason Derulo, cantant, actor i ballarí d’origen haitià a qui molts consideren hereu de Jacko. I les altres 3 cançons triades pel migcampista de l’Arsenal eren del ja anomenat Ne-Yo.

wilshere-playlist-450x340.jpg

En Jack no va ser l’únic futbolista de l’Arsenal que va participar en aquesta iniciativa… si voleu consultar les preferències musicals de tots ells, només cal que clickeu aquí. Personalment, només salvaria de la lapidació al que menys m’agrada jugant a futbol: el danès Nicklas Bendtner. Sembla que totes les limitacions que té als peus les supleix gratament amb les orelles, amb especial gust pels ‘crooners’ com Frank Sinatra, Tonny Bennet, o Sammy Davis Jr., i deeses del jazz com Billie Holiday, Nina Simone o Ella Fitgerald (tot i que també inclou una cançó de… Julio Iglesias!!). De la resta de ‘gunners’ i els seus gustos musicals, quasi millor no parlar-ne. Futbolistes…

dima.jpg

*PD: Per cert, us interessi o no (em preocupa ben poc, però us estimo igual), aquesta nit estic content: només 2 dies després de l’estrena d’aquest blog, Chygrynskiy i el seu Shaktar han fet un pas de gegant per estar als quarts de final de la Champions, en guanyar a Roma per 2-3. Jo no vull dir res, però molts dels herois de L’Orella… aquesta nit se’n van a dormir feliços i triomfadors…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús