Hollywood United F.C.: un equip de pel.lícula (ui, quin títol tan currat…)

Hollywood-United-sign.jpg

Hem deixat enrere la setmana dels Óscars, i a tot el món s’ha tornat a parlar de Hollywood. Però la muntanya sagrada de mitòmans i cinèfils, a més d’estar plena d’estrelles del setè art i horribles botigues de souvenirs kitschs, també té connotacions futbolístico-musicals. I no ho dic pel fet que una de les pel.lícules nominades, ‘Biutiful’, ens presentés a un Javier Bardem en el paper d’un aficionat de l’Espanyol (fins i tot hi ha un moment en què se sent a l’amic i company de Catalunya Ràdio David Clupés narrant un partit perico. David, amb un entrecot molt poc fet em donaré per compensat per aquesta cita…). Més aviat m’estic referint a un equip de futbol de pel.lícula…

restaurant-1.jpg

Any 1988. Restaurant The Cat & Fiddle, al 6530 del mític Sunset Boulevard, Los Angeles. Un local fundat 6 anys abans pel matrimoni format per Paula i Kim Gardner. Ella, provinent del món de la moda; ell, ex-baixista dels molt recomenables i psicodèlics The Creation o de The Birds (no confondre amb els més famosos The Byrds), al costat del mític Ron Wood (Rolling Stones, Faces…). Un restaurant freqüentat per directors, actors i membres de la indústria cinematogràfica, però també per molts músics que viuen en una de les ciutats amb més discogràfiques i sales de concerts de tots els Estats Units. I entre ells, músics britànics que resideixen a L.A. Músics que, de ben segur, enyoren poder gaudir amb la intensitat que ho feien a Europa dels màgics encants del futbol. Aquest esport que en territori yankee pinta tan poca cosa que fins i tot perd la categoria del seu nom original per passar a dir-se, simplement, ‘soccer’. Un autèntic insult, tenint en compte que ells gaudeixen d’altres modalitats esportives com ara el beisbol; probablement, un dels esports més avorrits del món. Heu vist alguna vegada algun partit? Jo sí, i vaig decidir fugir de l’estadi a les 3 hores de partit, davant de la barreja d’avorriment soporífer i desitjos irrefrenables de llençar escales avall a totes aquelles famílies que passaven olímpicament del partit i es dedicaven a comprar hot-dogs a dotzenes i a comentar la seva vida amb les famílies dels seients del costat…

sex-pistols.jpg

I segurament això és el que haguessin volgut fer també alguns dels nostres protagonistes. I és que, tornant al que anàvem, en una d’aquelles reunions de músics europeus residents a Los Angeles que es feien al Cat & Fiddle, uns quants d’ells van decidir que havien de calmar el mono de futbol creant un equip que matés l’enyorança de l’esport rei. Potser us sonaran alguns noms: per exemple, dos aficionats del Chelsea (que, per cert, fa 2 o 3 anys es va comentar que farien un nou himne pel club londinenc…) que responen al nom d’Steve Jones i Paul Cook. Sí, efectivament, parlo del guitarra i del bateria de la banda punk més collonuda de la història del rock: els Sex Pistols. O també Ian Astbury i Billy Duffy, de The Cult. O Vivian Campbell, guitarra de Def Leppard (sí, aquella banda de Sheffield amb un bateria que tenia només un braç: Rick Allen). Ells van ser els fundadors més il.lustres d’un club que va començar com un equip d’amics i ha acabat esdevenint una franquícia molt popular a Califòrnia i arreu del món: el Hollywwod United F.C.

lebeuf, jones & vinnie.jpg

I és que ja sabem que a Hollywood tot funciona per contactes i per la dinàmica del deixar-se veure. I en quant va començar a córrer la veu, molts famosos van voler afegir-se i participar dels partits d’aquest equip tan especial. I el Hollywood United es va anar nodrint més endavant d’altres músics com Robbie Williams o Ziggy Marley (fill de Bob Marley), directors com Danny Cannon (de ‘CSI’ o la pel.licula sobre futbol ‘Goal!’), o actors com Anthony Lapaglia (exporter professional a la seva Austràlia natal), Jason Statham (habitual a les pel.lícules de Guy Ritchie), Brandon Routh (‘Scott Pilgrim vs. The World’), Ralf Little (que també havia estat futbolista a Anglaterra), o Gilles Marini (‘Sex And The City’). I no només això, sino que aquest equip d’estrelles es va reforçar també amb exfutbolistes professionals de la talla de Alexi Lalas (sí, aquell pèl-roig de la selecció dels Estats Units del Mundial ’94 que tocava la guitarra), Frank Leboeuf (ex Chelsea o Marsella, i campió del món amb França al 98), el porter-davanter mexicà Jorge Campos, o, atenció, el mític Vinnie Jones. Sí, el carnisser que té el dubtós honor de ser un dels futbolistes expulsat més ràpidament d’un partit (als 3 segons), o el segon més vegades expulsat de la història de la Premier League (només per darrere de Roy Keane), i que va fer un pol.lèmic vídeo on feia apologia del seu joc dur. Un cop retirat, Jones també va fer carrera al cinema en pel.lícules com ‘Lock & Stock’ o ‘Snatch’, i al 2002 fins i tot va gravar un disc de versions de soul i blues (‘Respect’). Si tens Spotify, el pots escoltar aquí, i no és tan dolent como pugui semblar (Confiem que en Vinnie no llegeixi mai aquest blog ni ens trobem en un carreró fosc a les 4 de la matinada..).

david_beckham240.jpg

La qüestió és que el Hollywood United F.C. va adquirir tanta popularitat a la zona de Los Angeles que es va acabar convertint en una franquícia que ampara a diversos equips: un de professional (el Hollywood United Hitmen) que es va crear fusionant-se amb un altre equip de la ciutat (els L.A.Blues), i 3 equips més de caire més amateur (L.A.Premier, un altre de fins a 30 anys d’edat, i un altre fins als 40 anys). A més, aprofitant la fama que ha adquirit la marca ‘Hollywood United’, sovint organitzen activitats i partits benèfics (que en alguna ocasió els ha enfrontat als Galaxy de David Beckham) amb finalitats diverses: des d’ajudar a les víctimes de l’huracà Ike, recollir fons per paliar les destroces dels incendis al sud de Califòrnia, diners per als nenes sense sostre, o per a la família del futbolista assassinat d’El Salvador Nelson Rivera. Vinnie Jones fent obres benèfiques? Si és que ja no queden valors, amics…

http://www.youtube.com/watch?v=7Nz5F2aIWzw

vinnie_jones_leeds.jpg

2 comentaris

  • Vincent Jones

    05/03/2011 10:25

    Genial! Gràcies per posar aquesta meravellosa foto meva al final. Ens veiem aviat, en un carreró fosc i a les 4 de la matinada, ladrón…

  • itrapero

    12/03/2011 3:13

    allà ens trobem, Vinnie…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús