L’Ipod de Chygrynskiy

dima.jpg

Amics orellaires, Dimitros, Dimitras: avui és un dia especial per als que fem aquest blog (la meva ombra i jo). I ho és per 3 motius, que van lligats entre sí, i tenen vincle directe amb aquest humil espai internàutic. El primer, perquè des d’avui abandonem la semiclandestinitat a la que ens havien abocat els intangibles d’internet. El segon, perquè es compleixen 17 anys de la mort del cantant de Nirvana, Kurt Cobain (la mare del tano! Cóm passa el temps!). I el tercer, perquè un dels seguidors de Cobain, alhora que inspirador d’aquest blog, Dimitro Chygrynskiy, ha tornat a Catalunya. Per tot plegat, tenia ganes d’escriure unes poques ratlles, a més de fer-vos un petit regal. I com que sóc una mica punyeter, això del regal ho deixarem per al final, i així patiu una miqueta, bandarres (“Ui, sí! Mira cóm pateixo!”, deu estar pensant el típic esguerra-festes que sempre està per sobre del bé i del mal…).

ARA Txigri.jpg

Tal i com ja vaig escriure en la primera entrada d’aquest blog (per als més maldestres en el tema d’internet, les paraules que veieu en un altre color enllacen directament amb la primera entrada d’aquest blog… ai, la màgia d’internet!), Chygrynskiy és un dels pocs futbolistes que he conegut durant la meva trajectòria periodística a qui li agrada la música. A qui li agrada de debò, vull dir: amb passió, i amb un criteri propi que va més enllà de radiofòrmules controlades per la indústria i pseudoartistes sorgits en programes de teleescombraries. És a dir, més enllà dels gustos habituals de la gran majoria de futbolistes. Com vau poder llegir en l’edició de paper del diari ARA d’ahir dilluns 4 d’abril, en una entrevista amb en Toni Padilla, en Chygry es va enamorar de Barcelona, i era freqüent veure’l passejar pel Born, pel museu Picasso o comprant discos a la Fnac (segons explicava avui a twitter el periodista de Catalunya Ràdio i blogaire a l’ARA Jordi Borda, aquest migdia hi ha tornat! Ho veieu cóm és un dels nostres, en Dimitro?). Per tot plegat, i per celebrar el seu retorn al Camp Nou, us he preparat una llista de cançons a Spotify amb alguns dels artistes preferits de Chygrynskiy, segons em va revelar l’any passat en una entrevista que li vaig fer per a la revista RockZone, i on també explicava la seva intenció d’anar al festival Primavera Sound. Sí, la llista comença amb Nirvana, però va molt més enllà. Amics orellaires, Dimitros, Dimitras: passeu i gaudiu. Tot plegat, gentilesa del bo d’en Dima (pobres de vosaltres que demà no l’aplaudiu al Camp Nou!); això és el que podríeu escoltar si us posséssiu l’Ipod d’en Chygry, i aquí ho teniu a només a un click de distància. Justament aquí…

barcelona shakhtar 2 lionel messi chygrynskiy.jpg

 

————————————————————————————————————————————————————-

Com diria Toni Padilla al seu IMPRESCINDIBLE blog ‘Futbol Prosaic’, estem en el temps afegit. I només per recomenar-vos una lectura del blog d’aquest arlequinat (que com us podeu imaginar, està més feliç que un gínjol amb el liderat del seu Sabadell a la 2ª B): ‘El Xakhtar, un dictador i un miner: històries soviètiques’, on podreu descobrir les curiositats històriques del rival del Barça als quarts de final de la Lliga de Campions. Simplement genial!

 

 

2 comentaris

  • iloverackettball

    09/04/2011 23:16

    M’ha encantat la selecció de música, quin gran descobriment!!! La millor “No surprises” de Radiohead. Gràcies!

  • itrapero

    11/04/2011 0:25

    De res!! Gràcies per tafanejar pel blog, i ja li pots dir a la veïna del cinquè i a tots els seus amics!! ;D

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús