I tu ets del Maiden F.C., de l’equip de Motorhead, o del Margatània?

n_sevilla_fc_los_partidos-3227281.jpg

En aquests dies de desert informatiu en què la premsa esportiva fem el ridícul marejant la perdiu sobre fitxatges, rumors i tuits, vull centrar la mirada en el futbol base. L’estiu és època de tornejos de futbol aleví i infantil; d’aquells tornejos que tots hem gaudit per televisió, alucinant amb nens d’11 o 12 anys que remenen la pilota com a futurs cracks del futbol; campionats que donen lloc a meravellosos gestos d’esportivitat i fair-play, com el que es va produir l’altre dia en un torneig a Euskadi: la final la jugaven Espanyol i Sevilla. Els pericos, amb un equip format per alevins de primer any (11 anyets), i els sevillistes amb alevins de segon any (12 anys). Després d’un partit disputadíssim que va acabar 4-4, el Sevilla va guanyar als penals, però el seu entrenador va decidir regalar la copa als jugadors de l’Espanyol, admetent que havien estat el millor equip del campionat. Us imagineu un detall així en el futbol d’elit? Ja!

motorhead fc.jpgI, sincerament, tampoc m’imagino un gest així en l’equip al que convidaria de ben segur si mai em converteixo en un periodista poderós que organitza tornejos per a nens: el Motorhead F.C. Sí, amics: tal i com em va advertir el meu amic i germà musical Rubén Garcia (Ruta 66), la mítica banda de rock de Lemmy Kilmister i companyia va apadrinar a finals de 2006 un equip de futbol aleví, el Greenbank F.C. Es tracta d’un equip de Lincoln, Anglaterra. El seu entrenador, Gary Weight, era vell conegut de Lemmy perquè li havia fet de manager en alguna gira a principis dels anys 80, i li va enviar un mail al cantant de Motorhead proposant-li que la banda apadrinés l’equip. Els rockers britànics no només van estar encantats amb la idea, sino que els van permetre dur el logo de la banda amb les banyes i els queixals afilats a la samarreta negra de l’equip. “Puntegeu-ho tot molt dur” -va dir en Lemmy als nens, de menys de 10 anys. “Volem sortir al camp a acollonir als rivals, i tornar a casa com a orgullosos guanyadors” – afegia Weight. Com per no estar espantat: us imagineu ser un nen de 10 anys que surt a jugar a un camp on l’equip local va amb samarretes de Motorhead, i entra al terreny de joc mentre sona l’himne de l’equip, ‘Ace Of Spades”…?

[youtube 9e5cqe_JE0Q nolink]

maiden fc.jpgEl segon equip al que convidaria al meu torneig de futbol aleví seria al Maiden Youth F.C. No, no em refereixo a l’equip de futbol amb components d’Iron Maiden (del que parlarem un altre dia), sino a un altre conjunt aleví apadrinat, en aquest cas, per la banda heavy de Bruce Dickinson i companyia. Com molts sabreu, el baixista Steve Harris és molt fan del futbol (concretament, seguidor del West Ham, equip en el que havia jugat!). El seu fill va heretar els gens futboleros, i jugava a un equip a East London i a la Essex League. Un equip que va ser apadrinat per la banda del seu pare, els Iron Maiden. El més curiós del cas és que al 2007, els Maiden van retar als Motorhead a fer dos partits entre els dos equips alevins, amb finalitats benèfiques: un a l’estadi del West Ham (Upton Park) el 20 de maig; i l’altre, a l’estadi del Hull City (KC Stadium), el dia 27. El Maiden Youth F.C., un altre equip al que els rivals preferirien evitar…

[youtube PieS0zG228A nolink]

Per últim, el meu triangular de futbol aleví el completaria un equip realment especial: el Margatània. Aquests joveníssims futbolistes catalans formen un equip mixte amb una particularitat que queda perfectament reflectida en el curtmetratge ‘L’Equip Petit’. Una exquisida meravella feta pel col.lectiu El Cangrejo, i del que només us en donaré un detall que el vincula amb aquest blog: la música que acompanya a la filmació és, majoritàriament, del disc que la cantant dels Yeah Yeah Yeahs, Karen O, va composar per a la banda sonora de la sensacional adaptació al cinema que l’Spike Jonze va fer del conte popular infantil ‘Allà On Viuen Els Monstres‘ (també us el recomano molt i molt). Sense més preàmbuls, doneu-li al ‘play’ i gaudiu, Chygrynskiys…

[vimeo 25397042 nolink]

PD: I, per no deixar el futbol aleví, un petit homenatge a Bojan Krkic, ara que se’n va a la Roma. Un video molt graciós del davanter de Linyola quan tenia 10 anyets, i que he descobert gràcies al company del diari Sport i diverses mogudes musicals Dídac Peyret.

 

3 comentaris

 • Rubén García

  24/06/2011 8:39

  Genial post, brother! Segur que els nens del Motorhead tenen quatre supporters incontrolables…
  http://www.youtube.com/watch?v=YOAz4nPNvLI

 • 61

  27/06/2011 16:23

  x en To

 • itrapero

  05/07/2011 22:35

  Oooh!!! Què grans ‘Els Joves’!! Era tant d’en Vivian!!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús