Alexis Sánchez, el futbolista… pianista!!

Alexis celebra gol.jpg

alexis cul.jpg Ai, els estius mediàtics, Dimitros i Dimitras! Quan el futbol s’atura però els diaris continuen tenint les mateixes pàgines o les ràdios i televisions les mateixes hores d’antena, el drama amenaça els imaginatius cervells dels periodistes esportius. I com que tenim aquesta maleïda dinàmica de parlar gairebé només de futbol (o potser hauria de dir més aviat ‘parlar només de Barça o Reial Madrid’?), ens les hem d’empescar per omplir els nostres espais oferint temes d’un interès més que discutible als nostres lectors, oients, o televidents. Força lamentable, tot plegat, per bé que iniciatives com les de ‘Panenka’ encara ens fan creure que és possible fer periodisme esportiu de qualitat i que s’allunyi de les rutines dictatorials del dia a dia, sense caure en tòpics, portades ridícules, fotomuntatges de Pepe Gotera & Otilio, ni grans fumeres sense contingut. Però bé, tot això venia perquè, com passa cada estiu, el mercat de fitxatges porta a què es parli repetidament durant 2-3 mesos dels pertinents noms de possibles incorporacions. I, enguany, un dels noms de l’estiu és el del futurible blaugrana Alexis Sánchez. Un futbolista xilè que té una història digna de tenir un foradet a ‘L’Orella de Chygrynskiy’…

alexis udinese piano.jpg

Sabia que a Alexis li agrada força escoltar música, però avui he descobert una faceta que desconeixia, a partir del que li ha revelat José Sulantay a en Sergi Mas en el ‘Que has dinat?’ de COMRàdio: Sulantay va ser el seleccionador de Xile en el mundial sub-20 de Canadà 2007. Un mundial en què la selecció on jugava Alexis Sánchez va meravellar a tothom pel seu joc, tot i que finalment va acabar tercera, eliminada pel campió: l’Argentina dels Romero, Banega, Zárate o el Kun Agüero. Malgrat tot, aquella va ser la millor classificació aconseguida mai per Xile en un mundial de futbol de qualsevol categoria, gràcies a futbolistes com Alexis, Orellana, Arturo Vidal, Vidangossy o el ‘pitbull’ Medel. Un mundial on Alexis no només va començar a treure el cap en l’aparador del futbol mundial, sino que a més va començar a forjar una afició: tocar el piano.

alexis & vidangossy pianistes.jpg

Tot plegat va ser culpa de dos factors: una, el piano del hall de l’hotel Westin d’Edmonton, Canadà; i dos, l’afició a tocar el piano que tenia el company de selecció (i exjugador de Vilarreal o Almeria) Mathias Vidangossy. No és casualitat que un dels sobrenoms de Vidangossy sigui ‘El pianista’ (hi ha un altre que em té realment intrigat: ‘Pichangossy’. S’admeten apostes d’on pot venir…). La qüestió és que ‘Mathi’ tocava el piano des dels 15 anys, perquè una tia seva en tenia un a casa. I quan Alexis ho va saber, li van entrar ganes d’aprendre. “Em va demanar que li ensenyés una cançó. És una mica bèstia. Li posa ganes, però és descoordinat”, assegurava Vidangossy al diari xilè El Mercurio. La cançó que li havia demanat Alexis (molt fan de les balades romàntiques), era… ‘Right Here Waiting‘, de Richard Marx!! (droga dura, amics!!). No em creieu? Doncs mireu el següent video que he trobat després d’hores i hores de recerca (minut 1’25”):

[youtube SYBX2ku-VOo nolink]

Impressionats, oi Chygrynskiys? Doncs Vidangossy i Alexis van passar moltes hores en aquell hall, tocant i cantant cançons romàntiques (un eufemisme com qualsevol altre per dir ‘horteres’, si se’m permet el castellanisme)…

[youtube UmrHUUQHoCs nolink]

Per compensar una mica aquest escenari apocalíptic, cal dir que el company argentí del diari Sport Jorge López (qui va conèixer Alexis en la seva etapa a River Plate) escrivia fa unes setmanes que al futbolista xilè li agrada Metallica (però també els Backstreet Boys, o els sons llatins… aaaaggghhhhh!!). I, segons admetia Alexis al programa ‘Nacidos para ganar’ de Canal 13, un dels seus artistes preferits és el cantautor mexicà Marco Antonio Solís ‘El Buki’ (minut 7’43” del video):

[youtube oksWzE_9VIc nolink]

[youtube ls56-D9YA2Q nolink]

Amb tot aquest escenari, nos ens ha d’estranyar, doncs, que les cançons que li dediquen a Alexis Sánchez siguin… en fi…

[youtube IcZdcw0jTgQ nolink]

———————————————————————–

gasteiz gang.jpg

Per recuperar-nos tots plegats d’aquest terrible passeig pel passatge dels terrors musicals d’Alexis Sánchez, us porto al mític festival de Benicàssim, que comença avui dijous. Sí, Dimitros i Dimitras, el de la foto és Gaizka Mendieta. Com sabreu perfectament (ja us ho vaig apuntar al post sobre Granada), Mendieta és un gran melòman amb un gust musical deliciós. I bona culpa la té Juan Vitoria, de la botiga de discos valenciana Amsterdam. Doncs tots dos i la filla de Vitoria, Arizona Dylan (el nom té collons…) formen Gasteiz Gang, i punxen aquesta nit al FIB. Veient el que diuen els organitzadors, i la llista triada per Juan Vitoria al web musical Playground, pagaria per estar aquesta nit donant-ho tot al ritme dels plats de Mendieta…

[youtube 3uCXylAQbSU nolink]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús