D.E.P. Amy Winehouse, una fan de l’Aston Villa?

amy winehouse.jpg

Recordo perfectament el dia que va morir Kurt Cobain, assegut davant del televisor, i quedant-me completament astorat i impactat per la notícia. Eren temps de portar camises de llenyataire, i en què els adolescents de l’època descarregàvem tota la nostra ràbia antisocial amb les cançons de Nirvana, Soundgarden, Pearl Jam i companyia. Perdre al que per molts era una mena de referent generacional va ser un shock inesperat. I és cert que en el cas d’Amy Winehouse potser es veia a venir amb més facilitat, però les sensacions que he tingut a mitja tarda, quan he sabut de la notícia, han estat similars. Obviament, ni jo sóc ja un adolescent tan fàcil d’impressionar, ni la Winehouse era cap model de comportament a seguir. Però tot i els seus nombrosos problemes personals, em semblava una artista honesta, i d’un enorme talent. I la seva música brillant ha acompanyat molts dels meus moments personals en els últims 5 anys. Per tot plegat, ha estat un dissabte trist…

[youtube zUW8-ttj95s nolink]

tribute-near-amy-winehous-s-home-in-north-london-pic-getty-536117041.jpg

I no em vull quedar amb les darreres imatges de l’Amy, en aquella patètica aparició a Belgrad, absolutament borratxa, i abandonant l’escenari a mig concert. Prefereixo quedar-me amb el record de dos grans discos com ‘Frank’ i l’enorme ‘Back To Black’. I amb la seva increïble veu, que amagava tant de dolor com la de Lady Day. O recordar també aquell DVD, ‘I Told You I Was Trouble’, on ens regala tot el seu talent en un concert al Shepherd’s Bush de Londres, i ens deixa veure totes les seves terribles inseguretats que han acabat amb ella. I buscar també els pocs nexes futboleros que he pogut trobar de la reina del soul blanc dels nostres dies…

amy aston villa?.jpg

Per exemple, aquesta foto, en què l’Amy porta un penjoll de l’Aston Villa, i que va donar peu a moltes especulacions sobre si la Winehouse era fan dels villans. Alguns deien que el penjoll en qüestió era del seu marit, el pol.lèmic Blake Fielder Civil, i mai va acabar de quedar clar si la cantant era aficionada de l’equip de Birmingham, si es decantava per algun dels molts equips de la seva Londres natal, o si directament, passava absolutament del futbol.

amy beach.jpg

Fos com fos, Winehouse va tenir algun altre lligam amb el món de la pilota: al marge de les fotografies jugant a futbol-platja a la caribenya illa de Santa Lucía, l’Amy va assistir a algun partit benèfic per acompanyar al seu amic i també pol.lèmic artista Pete Doherty (The Libertines). Ho va fer en una ocasió, per exemple, al camp del Millwall, al maig de 2008. Un mes després, l’Amy va oferir un concert privat a la galeria d’art The Garage de Moscou per al propietari del Chelsea, Roman Abramovich, i la seva dona Daria Zhukova. Sembla que el multimilionari li va pagar 1 milió de lliures per aquesta actuació. D’altra banda, moltes aficions de la Premier League van trobar una manera de riure’s del West Ham, en una època en que els ‘hammers’ no aconseguien materialitzar cap fitxatge important dels que intentaven: cantar el gran èxit d’Amy Winehouse ‘Rehab‘, però canviant-li la lletra per “They Tried To Make Me Go To West Ham But I Said ‘No, No, No” (“Intenten fer-me anar al West Ham però jo els dic ‘No, No, No’…”). Fins i tot un dia el mateix Pep Guardiola va protagonitzar una anècdota amb aquesta mateixa cançó en una roda de premsa que no sé si recordareu

I, com em va passar amb Kurt Cobain, em quedarà l’espineta clavada per sempre més de no haver-la vist mai en concert. I és que avui la senyoreta Winehouse ha acabat fitxant per l’equip on ningú hauria d’anar: l’estúpid club dels 27. I no vull ni pensar el sarau que estaran fent, allà on siguin, l’Amy, en Kurt, en Jimmo, la Janis, en Robert, en Jimi o en Brian. Maleïts beneits del rock: descanseu en pau, i gràcies per tot…

[youtube IitpyYNPdjw nolink]

 

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús